25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 9 d'abril de 2018

309 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2017

En aquest programa, el CPNL imparteix 65 hores de formació distribuïdes en dos mòduls: un sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i un altre sobre llengua catalana general

309 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2017

Oriol Amorós i Ester Franquesa han llurat el certificats del PRT 2017

La directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, han presidit avui, el lliurament dels certificats del Programa de Reincorporació al Treball (PRT) 2017. A l'acte, que ha tingut lloc a les 11 hores, a la sala d'actes de la Secretaria, hi han assistit els 309 alumnes que han superat el curs i diversos representants de les entitats i organitzacions d'inserció sociolaboral que col·laboren en aquesta formació.En el seu parlament, la presidenta del CPNL ha afirmat que "el català és la llengua comuna de les persones que viuen a Catalunya". A més, hi  ha afegit que "entendre el català i poder decidir quan es fa servir, ajuda a sentir-se part de l'entorn". També ha destacat que la Direcció General de Política Lingüística i la Secretaria d'Igualtat, Migració i Ciutadania treballen per impulsar projectes que ajudin les persones a aprendre la llengua catalana en el seu entorn per fer més fàcil el procés d'aprenentatge. Ester Franquesa ha animat els assistents "a continuar aprenent català a les classes del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el Voluntariat per la llengua i al carrer".

El senyor Amorós, per la seva banda, ha destacat que el Programa de Reincorporació al Treball permet a les persones en situació irregular, als refugiats, a les persones arribades a Catalunya que no tenen feina i a les famílies reagrupades ser ciutadans de ple dret.

El Programa de Reincorporació al Treball de la Generalitat de Catalunya promou cursos d'inserció sociolaboral per a persones estrangeres immigrades amb necessitat de regularitzar la seva situació i les reagrupades. L'objectiu és dotar els participants dels coneixements necessaris per poder integrar-se en el món laboral, donar-los eines per assolir l'autonomia personal i promoure la seva integració en la dinàmica local.

La formació del PRT s'estructura en diferents mòduls. D'una banda, els que organitzen entitats, que se centren en el món laboral i que inclouen els coneixements específics de l'àmbit laboral on s'ha d'integrar l'alumnat i les pràctiques a empreses del sector: cambrer de pisos. L'alumnat s'ha format en les especialitats següents: cambrer de pisos, auxiliar de geriatria, mossos de magatzem, atenció al públic, cuina i neteja, atenció sociosanitària, ajudant de cuina, auxiliar de cambrer, etc. De l'altra, els 2 mòduls (65 hores de formació) que organitza el CPNL des de l'any 2007. Durant l'any 2017 el CPNL ha impartit 39 cursos de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i 39 cursos de llengua catalana (bàsics i inicials), amb un total de 625 persones inscrites provinents de 29 entitats.


Àmbit de Projecció i Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes