25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 de març de 2009

"Nosaltres, els catalans" a Vilanova i la Geltrú

Dins del cicle "Coneguem escriptors catalans"

Més de 80 persones van assistir a la presentació del llibre de Víctor Alexandre, que recull les converses que l’autor va tenir amb vint catalans procedents dels cinc continents.

L’escriptor Víctor Alexandre, recentment guardonat amb el premi Mercè Rodoreda 2008, va presentar a Vilanova i la Geltrú el llibre Nosaltres, els catalans. L’acte va tenir lloc el dijous 19 de març, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, i va comptar amb la intervenció de Gabrielle Deakin, personatge d’un dels capítols.

El llibre recull vint converses amb persones procedents de diverses parts del món, que demostren que no cal néixer en un país per estimar-lo. Aquest és el cas de Gabrielle, que va néixer a Austràlia i que, des de fa força anys, està arrelada també a Catalunya per motius familiars i professionals. Actualment, treballa com a professora de violoncel a l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Per aquest motiu, la música també va protagonitzar una part destacada de la presentació. Durant la seva intervenció, Gabrielle va recordar el discurs que Pau Casals va fer l’any 1971 a l’ONU i, tot seguit, acompanyada d’un grup d’alumnes de violoncel, va interpretar la sardana Sant Martí del Canigó, la sardana de l’exili, escrita per Pau Casals a Prada de Conflent el 1943.

Aquesta activitat forma part del cicle “Coneguem escriptors catalans”, que convida l’alumnat de català, el Voluntariat per la llengua i les persones usuàries de la biblioteca a conèixer de prop els escriptors i escriptores en català, amb l’objectiu de motivar-los especialment a llegir la producció de l’escriptor convidat. En aquesta ocasió, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú i la Biblioteca Joan Oliva celebraven la setena edició d’aquest cicle, que és obert a tot el públic.

Àlbum de fotos

 

Voluntariat per la llengua, un programa viu i actiu

Prèviament a la presentació, la responsable del Voluntariat per la llengua a la comarca va presentar els resultats del programa al Garraf de l'any 2008 i també va exposar les bases del I Concurs de relats breus per parelles. El Voluntariat per la llengua és un programa obert a tota la població durant tot l’any, tot i que les edicions més significatives són les que coincideixen amb l’inici dels dos quadrimestres dels cursos de català per a adults.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes