25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 24 de març de 2009

El CNL de Tarragona celebra els seus vint anys a ritme de dixie

La inauguració de la mostra '20 anys junts pel català' a la Casa Canals ha estat l'acte festiu de la commemoració

La primera part de la commemoració dels vint anys del naixement del CNL de Tarragona i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va ser la més festiva i va tenir lloc a la Casa Canals de la Part Alta de Tarragona, amb la inauguració de l'exposició "20 anys junts pel català", que es podrà visitar fins al 12 d'abril.

El CNL de Tarragona celebra els seus vint anys a ritme de dixie

El jardí va ser l'espai ideal per compartir un aperitiu al ritme de la música dixie

L'acte va reunir unes 150 persones –entre alumnes, voluntaris, usuaris i autoritats–, que van ser rebudes a l'entrada principal de la casa museu del segle XVIII per l'Small River Dixie Quintet, tocant una de les seves peces. Els músics, tocant tocant, van encapçalar la pujada dels assistents per les escales principals de la casa fins a la segona planta.

Exposició, jardí, dixie

La mostra "20 anys junts pel català" ocupa dues de les sales d'exposicions de la segona planta de Casa Canals des del dia 16 de març, i l'acte del dilluns va ser la inauguració oficial de la mostra i la commemoració de l'aniversari. Rosa Ibarz, directora del Centre, va presentar l'acte, i tot seguit la presidenta del Consell de Centre, Rosa M. Rossell, va pronunciar el parlament inaugural, tot fent memòria de les persones i institucions que han fet possible arribar a aquesta xifra rodona: des dels tècnics fins als regidors i ajuntaments, entitats i organismes que hi han col·laborat, i, naturalment, els milers d'alumnes, usuaris i parelles de voluntaris destinataris de la nostra feina.

Acabats els parlaments, es va fer un recorregut per l'exposició i, des de la sala, per diferents escales de l'edifici, els convidats van anar baixant al jardí de Casa Canals per compartir un aperitiu al ritme de la música del grup de dixie.

Com que a l'acte hi van venir grups d'alumnes de Constantí i Salou, també van aprofitar l'ocasió per visitar les sales nobles de la Casa Canals, tot i que, com que era dilluns, la casa museu estava tancada al públic.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes