25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 de març de 2018

Presentació de 'Memòries de l'exili mexicà (1943-1956)', d'Artur Bladé i Desumvila

El  dia 15 de març va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la presentació del llibre 'Memòries de l'exili mexicà (1943-1956)', de les obres completes d'Artur Bladé i Desumvila. 

Presentació de 'Memòries de l'exili mexicà (1943-1956)', d'Artur Bladé i Desumvila

L'acte va consistir en una taula redona amb Xavier Garcia, coordinador de l'obra completa; Emigdi Subirats, estudiós de Bladé, i Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

En aquest volum 13 de l'obra completa d'Artur Bladé i Desumvila, prop de setanta-cinc anys després de ser escrit, veu la llum un gran document inèdit de l'escriptor que completa definitivament el seu cicle de l'exili. Aquest dietari és un testimoni important i únic per a la història de l'exili català en terres americanes, concretament a Mèxic. En aquest volum es publica la primera part, de 1943 a 1956, d'aquesta dura crònica col·lectiva.

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907 - Barcelona 1995) va conrear la narrativa i l'assaig i va fer incursions en la poesia i el periodisme. Es va exiliar al final de la Guerra Civil a França i a Mèxic, on va elaborar literàriament els records de la guerra i de l'exili. Va publicar diversos volums d'història, va escriure àmpliament en la premsa catalana ('Avui', 'Tele-Estel', 'Serra d'Or'...) i va iniciar una llarga sèrie de dietaris, anomenats 'Viure a Tarragona', que abasta la crònica dels deu últims anys del franquisme i els primers de la transició.

L'acte de presentació del volum 13 de les obres completes bladerianes va aplegar una vintena de persones i va comptar amb la intervenció d'Irene Prades, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes