25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 8 de març de 2018

El VxL del Prat de Llobregat assisteix a un assaig dels Picacrestes

Voluntaris i voluntàries van visitar La Nau, seu de les associacions de cultura popular del Prat

El VxL del Prat de Llobregat assisteix a un assaig dels Picacrestes

El divendres 23 de febrer, un grup de persones del Voluntariat  van visitar La Nau de Cultura Popular del Prat de Llobregat. Aquest equipament, que s'ha inaugurat recentment és la seu de les associacions de cultura popular de la ciutat.

La visita la van fer guiats per Aida Cortès, de la Colla Dansaire Picacrestes, entitat que col·labora amb el VxL. La Nau és un espai on les entitats de cultura popular poden portar a terme les seves activitats (reunions, assaigs, tallers, etc.) i alhora alberga l'exposició permanent del seguici popular festiu de la ciutat. S'hi poden contemplar les figures de la nostra tradició (gegants, bèsties, capgrossos, etc.) i conèixer de prop les expressions de cultura popular del Prat amb les explicacions que hi ha a les parets.

L'Aida va ensenyar al grup l'espai dedicat als Picacrestes i va explicar quin procés van haver de seguir per recuperar les danses tradicionals del Prat; d'on havien recollit testimonis i com havien completat la informació que els faltava.

Les danses tradicionals del Prat són: el Carnestoltes del Prat i el Ball de la Creu, que es ballen per Carnaval; el Ball del Tortell, que es balla per la Festa Major, i els Balls de Bastons del Prat, que són quatre: la Somosara, la Marxa, els Nanos i la Llarga.

Després de la visita a l'espai d'exposició vam pujar a la sala de dalt, on hi ha els despatxos i els magatzems, i vam poder veure com assajava el grup dels petits, que van ballar diverses cançons. Va ser una experiència molt interessant que ens agradaria repetir.

Les entitats de cultura popular del Prat es van agrupar l'estiu passat i van formar El Nus, la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat amb l'objectiu de promoure i restablir la cultura popular i tradicional catalana a la ciutat i a la comarca del Baix Llobregat.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes