25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 8 de març de 2018

El VxL rep el Diploma al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Tarragona

El programa de parelles lingüístiques que gestiona el CPNL, Voluntariat per la llengua, ha estat guardonat amb el Diploma al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Tarragona. L'acte de lliurament, presidit per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va tenir lloc el dimecres 7 de març a la tarda al Saló de Plens municipal.

El VxL rep el Diploma al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Tarragona

Un grup de voluntaris del CNL de Tarragona que han participat en diferents edicions del Voluntariat per la llengua (VxL) va ser el representant de les 2.000 parelles que s'hi han format en els quinze anys que porta funcionant el programa. Els van acompanyar Santi Pallàs, president del Consell de Centre; Rosa Ibarz, directora del CNL de Tarragona; Anna Gallego, coordinadora del VxL al CPNL; i Gerard Escarré, dinamitzador del VxL al CNL de Tarragona.

El Diploma al Mèrit Cultural és en reconeixement als voluntaris, les persones que parlen català habitualment i dediquen una part del seu temps a conversar amb una persona amb coneixements bàsics. El VxL és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística a través de 22 centres de normalització lingüística (CNL) repartits per tot Catalunya. El CNL de Tarragona gestiona el voluntariat lingüístic del Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

El VxL ha esdevingut una eina de cohesió social que, més enllà de formar parelles lingüístiques perquè conversin en català una hora a la setmana, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen. El CNL de Tarragona ha treballat tots aquests anys per ajudar les persones que volen estudiar i parlar català perquè trobin un marc informal, distès i real on posar en pràctica el que aprenen a l'aula de català.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes