25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 23 de febrer de 2018

El Dia Internacional de la Llengua Materna, protagonista al CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna amb prop de 40 actes al territori. La celebració posa de manifest el treball en xarxa amb entitats i associacions culturals.

El Dia Internacional de la Llengua Materna, protagonista al CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) participa en la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l'organització de prop de 40 d'actes per tot el territori, durant la segona quinzena de febrer. Les diferents iniciatives s'emmarquen en el programa Llengua, cultura i cohesió, que -juntament amb l'aprenentatge de la llengua catalana- és un dels eixos fonamentals del Consorci, amb l'objectiu d'apropar els referents de la cultura catalana als alumnes dels cursos de català i als participants del programa Voluntariat per la llengua.

En la majoria de casos, les actuacions que s'han dut a terme s'han organitzat de manera conjunta amb altres agents culturals del territori. Així, d'acord amb els criteris que identifiquen l'acció del Consorci, treballar en xarxa amb entitats i associacions culturals de proximitat contribueix a difondre encara més el valor de la diversitat lingüística i els beneficis socials i col·lectius que comporta fer-ne el reconeixement corresponent.

La lectura del manifest de la Unesco, dinàmiques lúdiques a l'aula a l'entorn de la diversitat lingüística dels alumnes, lectures i recitals de poemes en la llengua d'origen, la memòria col·lectiva que s'amaga en les cançons de bressol, itineraris urbans per identificar llengües diferents, exposicions o conferències són algunes de les demostracions de creativitat que s'han generat arreu del país al voltant del Dia Internacional de la Llengua Materna.

Per al CPNL, compartir experiències de multilingüisme permet que els alumnes nouvinguts se sentin identificats des del respecte per la seva llengua d'origen, i això els facilita la creació de vincles positius amb l'aprenentatge de la llengua d'acollida.

La celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna es remunta al 21 de febrer de 1952, quan dos estudiants i altres activistes del Moviment per la Llengua Bengalí (Bhasha Andolon), a l'anomenat Bengala Oriental (avui Bangla Desh), van ser tirotejats i assassinats pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka, mentre es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes