25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 de febrer de 2018

La biblioteca de la Sagrada Família i el CNL de Barcelona se sumen a la celebració de l'Any Nou Xinès

El passat 13 de febrer els alumnes de català del curs inicial per a persones de parla xinesa van visitar les instal·lacions de la biblioteca de la Sagrada Família.

La biblioteca de la Sagrada Família i el CNL de Barcelona se sumen a la celebració de l'Any Nou Xinès

Fa anys que la biblioteca de la Sagrada Família ha engegat un projecte per a facilitar l'accés dels usuaris xinesos i, de retruc, celebrar la multiculturalitat de la nostra ciutat mitjançant exposicions i activitats. És l'única biblioteca de la ciutat on els usuaris xinesos poden trobar llibres en la seva llengua materna.

Per a fer la fotografia de grup van escollir la tercera planta on la biblioteca havia fet un recull de novel·les d'autors de la Xina per oferir una porta als usuaris. Què millor que una novel·la per endinsar-se en aquesta cultura mil·lenària que en les darreres dècades està experimentant unes grans transformacions?

Segons dades de l'IDESCAT, el Districte de l'Eixample és la zona de la ciutat amb més empadronats d'origen xinès. La biblioteca de la Sagrada Família, com a biblioteca central del districte, té un projecte per facilitar l'accés de persones xineses. El CNL de Barcelona li dóna visibilitat tot organitzant visites guiades a les instal·lacions d'aquesta biblioteca amb els alumnes dels cursos inicials específics. En aquestes visites es fa èmfasi en el fons de llibres en xinès, s'explica com funciona el préstec i la consulta de document i, per últim, es lliura el carnet de biblioteca entre els assistents.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes