25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 13 de febrer de 2018

Prop d’un centenar d’alumnes del CPNL assisteixen a les Rutes Pompeu Fabra

Els participants provenen de 5 centres de normalització lingüística de l'àrea metropolitana de Barcelona. Les rutes Pompeu Fabra són el tret de sortida de la commemoració de l'Any Pompeu Fabra 2018

Prop d’un centenar d’alumnes del CPNL assisteixen a les Rutes Pompeu Fabra

Alumnes del CPNL en una de les parades de les Rutes Pompeu Fabra

El Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc de l'Any Pompeu Fabra 2018, participa activament en les Rutes Pompeu Fabra, impulsades des de la Càtedra Pompeu Fabra, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL).

Les Rutes Pompeu Fabra consisteixen en itineraris comentats per Barcelona entorn dels episodis més rellevants de la vida i l'obra del lingüista català. Aquesta ruta, a peu, inclou parades relacionades amb la infància, els estudis i el lleure de Fabra, així com la seva relació amb el grup de L'Avenç, l'Ateneu, el Centre Excursionista de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans.

La finalitat d'aquestes rutes és apropar al públic la persona de Pompeu Fabra, amb anècdotes i curiositats que sovint s'escapen del coneixement general, sobretot centrat exclusivament en el seu perfil lingüista.

En aquest context, el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el compromís de divulgar la figura del "mestre de la llengua moderna", s'implica de ple des dels 22 centres de normalització lingüística (CNL) de tot el territori, en les diferents actuacions que es preveuen per a la commemoració de l'Any Pompeu Fabra.


Viure Pompeu Fabra, fora de l'aula

Concretament els CNL de Barcelona, Roses -que correspon a Sant Feliu de Llobregat i voltants-, de Badalona i Sant Adrià, Vallès Occidental 3 -Cerdanyola del Vallès i voltants- i Eramprunyà -Castelldefels i voltants-, ja han mobilitzat prop d'un centenar d'alumnes dels cursos de català per assistir a aquestes rutes, a finals del 2017 i començaments del 2018, gràcies a un acord de col·laboració establert entre el Consorci i la DGPL.

El fet que els alumnes de català coneguin de prop les diferents dimensions humanes i vivencials de Pompeu Fabra i les puguin relacionar directament amb espais reals de la ciutat de Barcelona afavoreix la descoberta i l'aproximació d'aquesta figura que, tot i celebrar-ne ja els 150 anys del naixement, encara és avui dia un referent de la llengua, la cultura i la política catalanes.

A més a més, el Consorci participa també en la difusió d'altres rutes fabrianes fora de Barcelona, com les excursions a Badalona, Sant Feliu de Codines i Prada de Conflent, ubicacions, totes elles, molt vinculades a Pompeu Fabra.

A través dels webs www.rutapompeufabra.com i www.anypompeufabra.cat es pot obtenir més informació de Pompeu Fabra i es pot fer el seguiment de totes les actuacions que hi ha previstes en la commemoració de l'efemèride.


L'Any Pompeu Fabra 2018 es va presentar oficialment dijous 25 de gener, a la sala d'actes de la seu central de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), i va comptar amb les intervencions de Joandomènec Ros, president de l'IEC; Jordi Ginebra, comissari de l'Any Pompeu Fabra 2018, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes