25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 1 de febrer de 2018

El Consorci per a la Normalització Lingüística lliura els premis del II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?”

Laura Soledad Nistal, Jordi Renard i M. Carme Simon, guanyadors dels tres primers premis del concurs

El Consorci per a la  Normalització Lingüística lliura els premis del II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?”

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i diversos representants de les empreses i institucions patrocinadores van lliurar ahir al vespre, a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, de Barcelona, els premis del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?", organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, de l'1 al 15 de novembre de 2017.

Durant la seva intervenció, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va agrair la participació dels concursants i la feina del jurat en seleccionar les fotografies guanyadores. També va destacar que «la llengua és un vincle de relació en el joc» i va recordar que «aprendre català significa estar en igualtat d'oportunitats amb la resta de la societat».

El concurs, enguany, ha comptat amb Pilar Aymerich com a presidenta del jurat. Aymerich, fotògrafa catalana de vàlua i prestigi reconeguts, que va destacar "l'originalitat, la qualitat fotogràfica, l'enquadrament i la il·luminació" de l'obra de molts dels participants, així com "l'esforç del CPNL per promocionar el joc en català".

El jurat també l'han format Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín García, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac López, community manager de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" ha consistit a penjar fotografies a Instagram que relacionin el joc i el català, amb l'etiqueta #jugacpnl. D'un total de 350 fotografies, el jurat n'ha seleccionat 15 de finalistes, que han tingut un reconeixement públic durant l'acte, per la qualitat i la creativitat. Pel que fa a les tres obres guanyadores, cadascuna de les tres millors imatges ha aconseguit diversos premis cedits per les empreses i institucions patrocinadores. Els guanyadors han estat:

1r premi
Sra. Laura Soledad Nistal, de 37 anys i nascuda a l'Argentina, és aprenenta del Voluntariat per la llengua (VxL). Ha fet cinc cursos de català al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona; ara ha acabat el nivell Intermedi 2.

Premi: Una nit per a 4 persones en un alberg del Xanascat, un val de 50 euros d'Abacus i un lot de jocs.

2n premi
Sr. Jordi Renard. És de Barcelona i actualment està fent un curs de nivell superior al Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat.

Premi: Un sopar per a 2 persones al restaurant El Racó de l'Avi Melcior, un val de 40 euros d'Abacus i un lot de jocs

3r premi
Sra. M. Carme Simon. És de Manresa i ara està fent un curs de nivell Intermedi 2 al Centre de Normalització Lingüística Montserrat.

Premi: 4 entrades per a l'espectacle Frankenstein al Teatre Nacional de Catalunya, un val de 30 euros d'Abacus i un lot de jocsEmpreses i entitats compromeses amb el joc en català

Durant el transcurs de l'acte de lliurament de premis, des de l'àmbit de les empreses relacionades amb la producció dels jocs i els joguines, el Sr. Benjamín Amorín, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia, va manifestar el seu compromís amb la llengua en el joc, perquè «és bàsic que una interacció tan personal i vital com aquesta es faci a través de la llengua més natural i espontània».

Les diferents empreses i entitats col·laboradores -Xanascat, Teatre Nacional de Catalunya, Abacus, restaurant El Racó de l'Avi Melcior, Devir Iberia, Sembra, Kibo Factory, La Fallera Calavera i Cap de Colla- valoren positivament la implicació en el projecte, pel valor afegit que suposa en el servei que totes elles ofereixen. Un compromís que va ser públicament reconegut i agraït per part del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La nota més juganera de la jornada la va posar la Cia. de Jocs l'Anònima, una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per la promoció i la divulgació dels jocs tradicionals i populars a Catalunya. D'una manera molt entretinguda i festiva, van fer participar el nombrós públic assistent per mitjà del joc del Quintcatxo, especialment creat per a l'ocasió.

L'organització del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" es mostra satisfeta amb la resposta obtinguda i ja està treballant en el format de la propera edició.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes