25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 22 de gener de 2018

El CPNL ofereix cursos especialitzats per millorar la comunicació en tots els àmbits

Les inscripcions de gener i febrer contemplen una àmplia diversitat de cursos especialitzats, a banda de l'oferta general. L'atenció al públic, l'expressió oral i la comunicació a les xarxes socials són els aspectes que tenen més demanda, sobretot en el sector de l'empresa.

El CPNL ofereix cursos especialitzats per millorar la comunicació en tots els àmbits

En el procés d'aprenentatge de la llengua catalana i l'adquisició de competències comunicatives orals i escrites, el Consorci per a la Normalització Lingüística combina l'oferta de cursos generals certificats i homologats oficialment amb la programació de cursos especialitzats, que aprofundeixen en qüestions puntuals de llengua i s'adapten a les necessitats concretes de col·lectius determinats.

A través dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori, es planifiquen cursos a mida, sobretot adaptats a les conveniències d'horaris i d'organització dels sectors professionals, que amplien els recursos destinats a  l'aprenentatge.

Aquests cursos, que s'ofereixen de manera presencial i en línia, s'estan consolidant com una bona estratègia per millorar la comunicació en català en el sector de l'empresa, on la qualitat en l'atenció al públic i una bona expressió són elements clau per al bon servei corporatiu.

En el marc de la millora contínua que promouen els plans formatius, doncs, àmbits laborals com la sanitat, l'atenció a la gent gran, l'alimentació o la restauració són cada vegada més conscients de la importància de complementar el servei tècnic que ofereixen amb bones competències comunicatives que els permetin disposar d'habilitats en llengua catalana en la conversa o a l'hora d'escriure.

Comunicar amb eficàcia i amb qualitat en català és un valor afegit per a qualsevol organització, que reporta avantatges pràctics, com la satisfacció i la fidelització de la clientela, o la prospecció de nous mercats.


El català a les xarxes socials

La incorporació de les xarxes socials com a element fonamental de publicitat i com a eina personal de relacions col·lectives fa que guanyin valor i importància els cursos especialitzats del Consorci al voltant d'aquest tipus d'expressió escrita en català.

En aquest sentit, el curs Escriure a les xarxes. Curs de redacció de missatges a les xarxes socials és un dels productes estrella d'aquesta oferta especialitzada, que genera cada vegada més expectativa i demanda, tant per l'actualitat dels continguts com per la utilitat sobretot a Facebook i a Twitter.


Un nou model de cursos

Durant les inscripcions de gener i febrer, el Consorci ofereix diversos cursos especialitzats que s'han afegit als cursos generals, majoritàriament d'escriptura creativa, de conversa, de reforç de gramàtica i d'ortografia, i enguany també s'ofereix un curs amb les novetats i canvis de la gramàtica i l'ortografia de l'IEC.

Atès el format d'aquesta tipologia de cursos, de durada variable i estructura a convenir, es van programant al llarg de l'any des dels diferents centres de normalització, tant dins de la planificació pròpia com a petició dels col·lectius interessats, que veuen en aquest recurs lingüístic una opció de millora i de qualitat.

Aquesta flexibilitat n'afavoreix l'organització i és una de les garanties de l'èxit que consolida la formació especialitzada del Consorci com una eina innovadora i essencial de l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes