25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 12 de desembre de 2017

El VxL virtual a la IX Jornada de Llengua i Migració de l'Anoia

El Cosell Comarcal de l'Anoia i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat van organitzar la IX Jornada de Llengua i Migració de l'Anoia, que va tenir lloc al Casal del Passeig d'Igualada el divendres 1 de desembre.

El VxL virtual a la IX Jornada de Llengua i Migració de l'Anoia

Anna Gallego i Sílvia Sanz durant la presentació del VxL virtual

El Voluntariat per la llengua va ser present a la IX Jornada de Llengua i Migració de l'Anoia, que es va dur a terme el dia 1 de desembre al Casal del Passeig d'Igualada. Les coordinadores del programa, Sílvia Sanz de la Direcció General de Política Lingüística i Anna Gallego, del Consorci per a la Normalització Lingüística van oferir la xerrada "El Voluntariat per la llengua virtual o com practicar català des de qualsevol indret del món". Durant la seva intervenció van explicar els objectius i avantatges de la modalitat virtual, com es fa la gestió de les parelles, i els primers resultats, amb alguns dels testimonis destacats de participants que es poden llegir al blog del VxL.

L'objectiu de la Jornada era intercanviar experiències per afavorir la millora de la qualitat de l'ensenyament de la llengua catalana a la població immigrada. La Jornada es va adreçar a professionals vinculats a l'ensenyament de la llengua catalana i a l'alfabetització d'adults per promoure la coordinació i l'intercanvi d'experiències docents.

A la presentació, el representant del Consell Comarcal va destacar el treball per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua que, com a professionals o com a voluntaris, es fa més enllà de les aules. De la seva banda, la directora del CNL Montserrat va dir que l'objectiu d'aquestes jornades, ja consolidades, era la millora en la feina del dia a dia en la diversitat cultural amb persones de perfils ben diferents vingudes d'arreu del món.

Laia Casas, experta en innovació educativa, va oferir la ponència "Neurociència, emoció i aprenentatge", en què va parlar de com afavorir l'adquisició de coneixements a través de diverses metodologies relacionades amb la intel·ligència  emocional. A l'apartat d'experiències, a més de la modalitat virtual del VxL, es va presentar el concurs d'autobiografies lingüístiques "Les llengües de la meva vida", projecte dut a terme al CNL de Barcelona. Per cloure, hi va haver una taula rodona en què tres alumnes dels cursos de català del CNL Montserrat van exposar les seves experiències com a aprenents de català. En Rigoberto, mexicà, la Sally, egípcia i la Najat, marroquina, van parlar de les diferents raons que els van impulsar a aprendre la llengua, de com l'han incorporada (i de com això ha influït)  en les seves relacions socials i laborals i del canvi que encara han de fer molts catalanoparlants, que no utilitzen el català com a primera llengua de contacte amb les persones estrangeres (quan moltes d'elles no parlen ni castellà ni anglès, per exemple). 


CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes