25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 11 de desembre de 2017

El SLC de Berga a la Fira del joc i de Nadal

Dimecres, 6 de desembre, el Servei Local de Català de Berga va ser present al Jugues o et plantes? Fira del joc i Nadal de la localitat bergueda amb un taller de parxís ortogràfic, que va servir per engrescar petits i grans a jugar d'una manera lúdica i lingüística a aquest emblemàtic joc de taula.

El SLC de Berga a la Fira del joc i de Nadal

El Servei Local de Català (SLC) de Berga del Centre de Normalització Lingüística Montserrat va aprofitar l'esdeveniment per promoure-hi la campanya I tu, jugues en català?, a través d'un taller guiat de parxís ortogràfic. 

El joc consta de vuit taulers de parxís diferents i autocorrectius que serveixen per practicar i reforçar l'ortografia catalana i que s'agrupen per dificultat de nivell i per temes. D'aquesta manera es treballen aspectes ortogràfics com les esses, la b i la v..., amb la mateixa dinàmica que el parxís tradicional. Cada vegada que un jugador cau en una casella, ha d'escriure la paraula que se li demana i que apareix a la casella a través d'un dibuix. El joc va adreçat tant a nens a partir de 8 anys com a adults i és una bona eina per millorar l'ús escrit de la llengua catalana. 

La fira de joc i Nadal de Berga és una iniciativa de la CIA de Jocs l'Anònima i l'Ajuntament de Berga. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes