25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 24 de febrer de 2009

Sis importants empreses de Reus difonen el “Voluntariat per la llengua” entre els seus treballadors

Són la Morella Nuts, el Grup Valira, Big Drum, Activa Mutua, Unió Corporació Alimentària i Ticnova.
Sis importants empreses de Reus difonen el “Voluntariat per la llengua” entre els seus treballadors

Pont, Sanromà i Saperas en el moment de la signatura del conveni entre el CNL i la Cambra de Comerç

La Morella Nuts, el Grup Valira, Big Drum, Activa Mutua, Unió Corporació Alimentària i Ticnova són les primeres empreses que han respost afirmativament a la proposta de la Cambra de Comerç i del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) per oferir als seus treballadors la possibilitat de participar en el “Voluntariat per la llengua”.

El programa facilita el contacte entre una persona que parla en català i una altra que parla amb dificultat aquesta llengua i que necessita guanyar seguretat. Amb l’assessorament del CNL, els participants es proposen fer un mínim de 10 trobades d’una hora de durada amb la seva parella per fer pràctica de parlar en català. Les trobades es poden fer aprofitant les oportunitats que ofereix la jornada laboral o bé fora de la feina, amb persones de la mateixa empresa o d’altres empreses o entitats, segons les disponibilitats i interessos de cadascú.

Les empreses de Reus han considerat que el “Voluntariat per la llengua” és una proposta que, a banda de beneficiar les persones que hi participen, s’adequa als objectius generals de la política empresarial de Responsabilitat social (RSE) tenint en compte la situació i les necessitats específiques de la societat on radiquen aquestes empreses. Els aprenents hi troben l’oportunitat de fer un aprenentatge pràctic de la llengua en un ambient de naturalitat, comprensió i col·laboració i els voluntaris coneixen de prop la situació de les persones que volen parlar en català, les dificultats amb què es troben, i participen activament en la tasca de facilitar la integració social i laboral per mitjà del coneixement i l’ús de la llengua pròpia del país.
Com a complement de les trobades, establiments i entitats col·laboradores en conveni amb el CNL ofereixen avantatges als participants en el programa, com ara activitats culturals i de lleure, descomptes en espectacles, etc.
Fins ara el “Voluntariat per la llengua” ha implicat prop de 50.000 persones a tot Catalunya. Amb la participació de les empreses es vol ampliar l’àmbit de difusió a fi de poder arribar a persones que fins ara no coneixien el programa o no havien trobat l’oportunitat de participar-hi.
Reus, 24 de febrer de 2009

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes