25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 23 de febrer de 2009

El CNL de Tarragona dóna suport a nous cursos del programa PROFIT

PROFIT és el "Programa per a la restauració orientat a la formació integral dels treballadors"

El Servei de Català del Tarragonès i l'Oficina de Català de Calafell han completat durant aquest mes de febrer la formació dels alumnes assistents als cursos organitzats a Torredembarra, Roda de Berà i Calafell de PROFIT, un programa transversal del Govern de la Generalitat dirigit al món de la restauració i l’hostaleria.

El CNL de Tarragona dóna suport a nous cursos del programa PROFIT

El programa PROFIT vol potenciar la formació i el reciclatge de professionals en l’atenció al client i la qualitat de servei, i també garantir que tothom pugui exercir el seu dret a utilitzar el català en qualsevol situació per tal d’assegurar el compliment del marc legal vigent.

Els formadors dels cursos PROFIT treballen amb l’alumnat les diverses matèries del curs, però, a més d’aquesta tasca, tots aquests formadors en tenen una altra prou important: transmetre a tots els alumnes la necessitat de formar-se en l’aprenentatge de la nostra llengua com a complement indispensable de la seva formació per arribar a ser uns bons professionals.

Amb aquest objectiu, des dels diferents centres de normalització lingüística del territori s’ha organitzat una xerrada breu, l’últim dia del curs, per a cadascun dels cursos PROFIT que es duen a terme, per oferir als cambrers i les cambreres els serveis dels centres de normalització lingüística i per encoratjar-los que continuïn la formació inscrivint-se als cursos de català per a adults del Consorci.

En aquesta xerrada se’ls informa de la manera com poden formalitzar la matrícula i també com està estructurada l’organització dels cursos generals de català per a adults, sobretot pel que fa als cursos per a la nova immigració. Els cambrers del programa PROFIT són considerats alumnat prioritari, ja que es tracta de persones amb molta mobilitat i horaris poc flexibles, i el fet que no s’hi puguin incorporar de seguida pot suposar perdre’ls com a alumnes. En els casos de cambrers que presenten uns coneixements de català suficients, se’ls ofereix també de participar en el programa de Voluntariat lingüístic.


SCC Tarragonès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes