25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 21 de novembre de 2017

Sessions sobre atenció al públic en català per a emprenedors del SIE de la Mancomunitat Penedès Garraf

S'han organitzat cinc sessions a les quals han assistit un total de 49 persones que estaven treballant el seu pla de negoci.

Sessions sobre atenció al públic en català per a emprenedors del SIE de la Mancomunitat Penedès Garraf

Durant el 2017 s'havien planificat sis edicions de la sessió 'En quina llengua hem d'atendre els clients?' en el marc dels cursos per a la gestió d'un negoci que programa el Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf per als seus usuaris de les dues comarques. Finalment, s'han dut a terme cinc sessions a diferents poblacions, tres al Garraf i dues a l'Alt Penedès.

Difusió de la normativa

En les sessions impartides per als emprenedors que fan el curs de tres o quatre jornades ofert pel SIE, s'hi difon la normativa lingüística general que afecta les empreses que fan atenció al públic mitjançant el material 8 raons perquè l'empresa parli català editat dins de la campanya 'Català i empresa. Ja estàs al dia?'.

En la presentació es detalla els aspectes de la comunicació d'un negoci que han d'incloure l'ús del català, com ara la retolació fixa o les invitacions a comprar i, a més, es resolen els dubtes que tinguin els assistents amb relació a la imatge lingüística de l'empresa.

La llengua amb els clients

D'altra banda, en aquesta presentació es fa èmfasi en algunes recomanacions per potenciar les bones pràctiques en l'atenció dels clients i es presenten els serveis que ofereixen les oficines de català dels municipis de referència. En aquest sentit, s'explica la importància que un negoci es plantegi criteris d'atenció al públic que ajudin a fidelitzar la seva clientela.

Col·laboració consolidada

L'organització d'aquestes sessions s'ha consolidat ja per segon any consecutiu en el marc de la formació que ofereix el SIE, tant a la comarca del Garraf com a la de l'Alt Penedès.

De les sis sessions previstes al 2017, finalment se n'han organitzat cinc a les quals han assistit un total de 49 persones emprenedores que estaven treballant el seu pla de negoci. En concret, se'n va fer una a Les Roquetes (Sant Pere de Ribes) al mes de març, a la qual van assistir 25 persones; una altra també al març a Sant Sadurní d'Anoia, amb 5 assistents; una a Santa Margarida i els Monjos al mes de juny, amb 5 assistents; una a Sitges a l'octubre, amb 7 assistents i, finalment, una altra a Vilanova i la Geltrú al novembre, amb 7 assistents més.

En l'any anterior, es van organitzar sis sessions a les mateixes poblacions a les quals hi van assistir un total de 61 persones.


Sessió del juny a Santa Margarida i els Monjos


Sessió del novembre a Vilanova i la Geltrú

Col·laboracions puntuals

A part d'aquesta línia de treball, la sinergia entre les dues organitzacions també ha propiciat enguany una altra acció conjunta. Al mes de gener el SIE va difondre entre els seus usuaris el curs 'Català 2.0' que va organitzar el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i un dels tècnics del SIE va presentar els serveis que ofereixen als emprenedors que assistien al curs.


Curs de 'Català 2.0' del gener a Vilanova i la Geltrú


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes