25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de febrer de 2009

Alumnes i voluntaris visiten el campanar i l'orgue de l'església del Vendrell

És una de les activitats del programa 'Aprenem amb la llengua'

Gairebé una cinquantena de visitants, entre membres del “Voluntariat per la llengua” del Baix Penedès i alumnes dels cursos de català per a adults del Vendrell, van visitar, el dimarts 17 de febrer, l'orgue i el campanar de l'església del Vendrell, una de les activitats del programa "Aprenem amb la cultura".

Alumnes i voluntaris visiten el campanar i l'orgue de l'església del Vendrell

Alumnes i voluntaris del Vendrell, davant l'orgue de l'església

Aquest programa de coneixement de l’entorn l'organitzen el Consorci per a la Normalització Lingüistica —a través de l’Oficina de Català del Vendrell i del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona— i el Patronat Municipal de Serveis Culturals del Vendrell.

En la primera part de la visita, els assistents van escoltar les explicacions de Xavier Mercadé, membre de l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, sobre la història de l’església de Sant Salvador i van poder gaudir de les vistes panoràmiques des de dalt de tot del campanar.

En la segona part, Jonatan Carbó, professor d’orgue de l’Escola de Música Pau Casals, va explicar el funcionament d’aquest instrument i les parts en què està constituït, i va oferir als assistents diverses peces de concert.

"Aprenem amb la cultura" és un programa de visites dels alumnes dels cursos de català per a adults i de les parelles lingüístiques als grups de cultura popular i al patrimoni cultural i artístic del Vendrell. Un dels objectius més importants és que, alhora que utilitzen el català, aquestes persones puguin conèixer el patrimoni cultural i artístic. Així doncs, és una activitat de foment de l’ús de la llengua catalana i de cohesió social.


SCC del Baix Penedès i SC del Vendrell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes