25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 13 de novembre de 2017

Recorregut al Mollet de primers del s. XX amb el Centre d'Estudis Molletans

L'alumnat de l'intermedi 2 descobreix el Mollet de fa un xic més d'un segle

En el marc de l'exposició que hi ha fins al 15 de novembre a Can Lledó "Mollet. Patrimoni oblidat, memòria literària" descobrim en un recorregut virtual com era aquell Mollet de fa només cent anys enrere.

Recorregut al Mollet de primers del s. XX amb el Centre d'Estudis Molletans

"Uns quants noms a l'atzar: Gallecs, torrent Caganell, riera Seca... Sabríeu localitzar-los? Sabeu on és el pont de la Mandra? Teniu la resposta a l'exposició que trobareu fins al 15 de novembre a Can Lledó "Mollet. Patrimoni oblidat, memòria literària".

"Avui farem un recorregut per la perifèria de Mollet de la mà de Pere Bonvilà...". Així ens introduïa Jordi Bertran, president del Centre d'Estudis Molletans, la "passejada" virtual que proposava a l'alumnat dels cursos de català del nivell intermedi 2, a partir dels escrits de Pere Bonvilà "El meu Mollet, boscos i vernedes", relatats per una veu que ens anava presentant aquest Mollet no tan llunyà en alguns indrets i més esborrat en d'altres.

El punt de partida era can Pere Gil, que ens situava en el mapa de Mollet fins arribar als Pinetons, on finalitzava el recorregut. Enmig, referències de cases pairals, masies que hi són o no, fesomies de Mollet canviades, descobertes com d'on ve el nom de les Pistes d'Atletisme La Pedra Salvadora o alzines com l'alzina del Pont Xuclador..., enfilat tot pel curs de l'aigua i de la importància d'haver mantingut aquests escrits que ens poden dibuixar un Mollet que la memòria gairebé esborrava.

"Si us he cansat amb aquesta passejada, ja em perdonareu, però la meva intenció ha estat fer-vos conèixer els boscos de Mollet que jo tant he estimat i que tots els molletans estimaven de debò." Amb aquesta cita en nom de Pere Bonvilà van sorgir preguntes d'indrets de Mollet que alguns dels participants coneixien i que han vist canviats. Va ser una "gran passejada" des del record cap al Mollet actual.

Recull de fotos

Més informació de l'exposició en aquest enllaç.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes