25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de novembre de 2017

La campanya "I tu, jugues en català?" 2017 a les Terres de l'Ebre

La quinta temporada de la campanya "I tu, jugues en català?" s'ha engegat aquest mes de novembre amb la posada en marxa de la segona edició del concurs fotogràfic d'Instagram. Per a participar-hi només cal penjar a la xarxa social una fotografia relacionada amb el joc en català, descrita amb una paraula o frase, amb l'etiqueta #jugacpnl. Les tres millors fotos tindran un premi.

La campanya

Un altre element de la campanya és l'aplicació "Jocs en català". Es pot descarregar des de qualsevol dispositiu mòbil dotat dels sistemes operatius IOS o Android. També es posa a disposició del públic el cercador de jocs i joguines, una eina que permet consultar en línia l'oferta de jocs en català que hi ha al mercat mitjançant diferents tipus de cerca.

El web de la campanya, a més, oferix la possibilitat de consultar el catàleg de jocs en català  (més de 650 referències), un seguit d'enllaços a webs d'interès i a webs per a jugar, una relació d'activitats al voltant del joc en català que es desenvolupen arreu del país i la llista d'establiments col·laboradors de la campanya. A les Terres de l'Ebre hi ha un total de 21 establiments que s'han sumat a aquesta iniciativa, els quals posen a l'abast dels seus clients jocs i joguets que incorporen el català en les instruccions, l'etiquetatge, etc. a les poblacions d'Amposta, Batea, Bot, Corbera d'Ebre, Deltebre, la Fatarella, Gandesa, Flix, Móra d'Ebre, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa.

Objectius de la campanya

La campanya "I tu, jugues en català?" té com a finalitat promoure la llengua catalana en l'àmbit del joc i la joguina, un sector en què la presència del català encara ha de recórrer un llarg camí per a assolir la normalitat. Ara per ara, compta amb 14 fabricants i 426 establiments adherits; repartix unes 195.000 cartes dels reis en diferents centres educatius, entitats i establiments; organitza més de 30 activitats i participa en fires, parcs de Nadal i festivals. 

El Consorci per a la Normalització Lingüística treballa en diverses línies per a aconseguir aquest objectiu: dona a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania per a fomentar-ne l'ús; col·labora amb les empreses per a sensibilitzar-les en l'ús de la llengua en els productes que treuen al mercat, i visita els comerços perquè facin visible l'oferta de jocs i joguines que tinguin en català.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes