25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 11 de novembre de 2017

Correllengua 2017 al Prat de Llobregat

Enguany l’escriptora homenatjada ha estat Lola Anglada

La CAL, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, ha dedicat el Correllengua d'enguany a la il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada, amb motiu del 125è aniversari del seu naixement.

Correllengua 2017 al Prat de Llobregat

Lola Anglada va ser un dels referents culturals dels anys vint i trenta del segle passat a Catalunya. Il·lustradora, pintora i escriptora, és considerada la primera il·lustradora professional catalana. Lola Anglada és recordada, sobretot, pels seus contes infantils il·lustrats i per les il·lustracions que publicava en revistes de l'època, com En Patufet. Aquest any 2017, la CAL ha volgut destacar la importància de la seva obra com a artista i escriptora, i també els seus valors cívics, democràtics i catalanistes.

Al Centre de Normalització Lingüística del Prat, s'han portat a terme algunes activitats didàctiques relacionades amb la figura de Lola Anglada, adaptades als diferents nivells dels alumnes. També s'ha elaborat un vídeo en què alumnes i diversos participants del programa Voluntariat per la llengua llegeixen algunes cites de l'autora i repassen els fets més destacats de la seva vida i la seva obra.

Els actes del Correllengua al Prat s'han fet  els dies 9 i 10 de novembre a la seu d'Amics d'El Prat (c. del Centre, núm. 2). Concretament, el dia 9 de novembre es va projectar el vídeo elaborat pel CNL i a continuació Toni García, dibuixant i il·lustrador, de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat, va fer una xerrada sobre l'artista. A més, els assistents van poder visitar i comentar l'exposició que ha elaborat la CAL: "Lola Anglada: art, resistència i compromís".

L'endemà es va llegir el Manifest del Correllengua 2017, que enguany ha escrit la periodista i escriptora Núria Cadenes. Tot seguit, Òscar-Adrià Ibáñez, sociolingüista, va fer una xerrada sobre la situació de la llengua catalana.  Per acabar, es va fer una demostració de balls de taberna, a càrrec de la colla dansaire Picacrestes, i una exhibició de cant improvisat, a càrrec del grup Cor de Carxofa, en què van poder participar tots els assistents.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes