25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 d'octubre de 2017

El II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?” premia l’originalitat

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa un any més actuacions de promoció dels jocs i les joguines en català, a través del programa I tu, jugues en català?.

El II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?” premia l’originalitat

En aquesta cinquena edició del programa, es repeteix l'experiència del concurs fotogràfic que enguany té Instagram com a xarxa social de referència. De l'1 al 15 de novembre, les persones interessades podran participar-hi publicant fotografies a Instagram que relacionin el joc i el català. Les fotografies han de dur l'etiqueta #jugacpnl i s'han de descriure amb una frase o paraula.

Les tres millors imatges obtindran premis cedits pels patrocinadors: Abacus, Devir, XANASCAT, el Teatre Nacional de Catalunya i el restaurant El Racó de l'Avi Melcior.Aquest any, i com a novetat, Pilar Aymerich i Puig, fotògrafa de prestigi, presideix el jurat, que està format per Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín García, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac López, community manager de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística.

L'app "I tu, jugues en català?", que es va estrenar el 2015 per a les plataformes Android i IOS, permet consultar un catàleg de  prop de 650 jocs i joguines que hi ha en català d'una manera còmoda i àgil, classificats per categories o per l'edat del destinatari. Alhora, també facilita una llista d'establiments col·laboradors i permet trobar els més propers a la ubicació de l'usuari. Els jocs es poden valorar des de la pàgina web i des de l'aplicació.

Gràcies a l'apartat «Agenda d'activitats», es poden conèixer les demostracions i els tallers de jocs per a tota la família que el CPNL organitza arreu de Catalunya.


Treball en xarxa amb empreses i comerços

Actualment el CPNL té 14 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i una xarxa de més 400 establiments comercials que donen suport a les actuacions del programa I tu, jugues en català?

La campanya està impulsada pel CPNL, des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l'oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l'ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.


Consorci per a la Normalització Lingüísitica
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes