25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 d'octubre de 2017

El II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?” premia l’originalitat

Les fotografies s'hauran de publicar a Instagram amb l'etiqueta #jugacpnl, de l'1 al 15 de novembre

L'app per a dispositius mòbils "I tu, jugues en català?" permet accedir a un cercador de jocs i joguines en català amb prop de 650 referències

El II Concurs fotogràfic “I tu, jugues en català?” premia l’originalitat

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa un any més actuacions de promoció dels jocs i les joguines en català, a través del programa I tu, jugues en català?.

En aquesta cinquena edició del programa, es repeteix l'experiència del concurs fotogràfic que enguany té Instagram com a xarxa social de referència. De l'1 al 15 de novembre, les persones interessades podran participar-hi publicant fotografies a Instagram que relacionin el joc i el català. Les fotografies han de dur l'etiqueta #jugacpnl i s'han de descriure amb una frase o paraula.

Les tres millors imatges obtindran premis cedits pels patrocinadors: Abacus, Devir, XANASCAT, el Teatre Nacional de Catalunya i el restaurant El Racó de l'Avi Melcior. Aquest any, i com a novetat, Pilar Aymerich i Puig, fotògrafa de prestigi, presideix el jurat, que està format per Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín García, responsable de Devir TV i de l'àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac López, community manager de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Dins del web cpnl.cat/jugacpnl, es poden consultar les bases del concurs i visualitzar, en una galeria d'imatges, les fotografies que hi participin.

L'app "I tu, jugues en català?", que es va estrenar el 2015 per a les plataformes Android i IOS, permet consultar un catàleg de  prop de 650 jocs i joguines que hi ha en català d'una manera còmoda i àgil, classificats per categories o per l'edat del destinatari. Alhora, també facilita una llista d'establiments col·laboradors i permet trobar els més propers a la ubicació de l'usuari. Els jocs es poden valorar des de la pàgina web i des de l'aplicació.

Gràcies a l'apartat «Agenda d'activitats», es poden conèixer les demostracions i els tallers de jocs per a tota la família que el CPNL organitza arreu de Catalunya.


Treball en xarxa amb empreses i comerços

Actualment el CPNL té 14 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i una xarxa de més 400 establiments comercials que donen suport a les actuacions del programa I tu, jugues en català?

La campanya està impulsada pel CPNL, des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l'oferta de jocs i joguines en catalàfomentar-ne l'ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.
 


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes