25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 19 d'octubre de 2017

Taller de lectura fàcil i conversa a Tortosa

Per a voluntaris i voluntàries de VxL i d'altres entitats

Dins de les activitats del Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre, el dijous dia 19 d'octubre, a les 17.30 h, va tenir lloc el Taller de lectura fàcil i conversa (TLF) per a voluntaris i voluntàries d'entitats i del Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre.

Taller de lectura fàcil i conversa a Tortosa

Un moment del taller a la Biblioteca

De primer, els voluntaris van poder assistir a la tertúlia sobre el llibre La volta al món en 80 dies, de Jules Verne, a la sala de lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, amb aprenents de VxL i usuaris de la biblioteca.

En acabat, va tenir lloc el TLF. De primer, s'hi va comentar com havia anat la tertúlia el CLF, com s'hi treballa el foment de la lectura i la conversa en català, i quines observacions hi havien fet els voluntaris.

A continuació, es va lliurar un dossier sobre el CLF de Tortosa on s'explica com funciona, quins recursos s'hi empra, a quin tipus d'usuaris va adreçat, etc. Dins del dossier també es va incloure una llista de recursos de LF i conversa, editorials, enllaços, etc. A més, es va fer un recorregut per diferents pàgines web i enllaços amb textos i recursos per emprar dins dels diferents tipus de voluntariat.

Com a colofó, es va comparar un text de LF amb un amb més grau de dificultat per a aprenents de català com a segona llengua.

Hi van assistir 12 persones entre el voluntariat d'Atzavara-Arrels, de la Biblioteca Marcel·lí Domingo i membres del Voluntariat per la llengua.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes