25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 11 d'octubre de 2017

La Comissió informa de les actuacions de foment de la llengua

La Comissió per la Llengua de les Terres de l'Ebre es va reunir el 28 de setembre per informar de les diverses actuacions de foment la llengua catalana. Aquests que comentarem són els punts principals de la reunió, que es va fer, com és habitual, al Palau Oliver de Boteller de Tortosa.

La Comissió informa de les actuacions de foment de la llengua

Com a primer punt de l'ordre del dia es va tractar la campanya de la Fundació PuntCAT adreçada als webs dels comerços. La Comissió proposa de fer-ne una xerrada per explicar els avantatges de disposar d'un web modern i actualitzat. Encara que hi hagi establiments comercials que tenen web en català, actualitzar i modernitzar l'aparador digital permet visibilitzar millor els productes, tenir més oportunitats de negoci i oferir un excel·lent servei de qualitat als clients. D'altra banda, la campanya es vol fer extensiva a altres poblacions de les Terres de l'Ebre com ara Amposta o la Ràpita.

Un altre dels punts de la reunió van ser les visites que va fer el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre a l'hostaleria i la perruqueria per fomentar la lectura de la premsa en català, aprofitant l'oferta que hi ha actualment.

Com a tercer punt, es va proposar d'organitzar una Matinal de llengua sobre immigració per explicar, per exemple, què són les aules d'acollida, els cursos o les actuacions que fa cada organisme (departaments d'Ensenyament, Treball, Cultura i Consorci per a la Normalització Lingüística) o el retorn de les diverses polítiques en relació amb el foment de la llengua catalana.

D'altra banda, en un altre punt de la reunió, es va proposar l'organització d'unes sessions de portes obertes sobre les diverses actuacions que duu a terme Política Lingüística i la mateixa Comissió a les Terres de l'Ebre, arran de la positiva experiència el mes de juny. Aquesta iniciativa, doncs, es vol estendre als diversos instituts o escoles de les comarques de les Terres de l'Ebre per tal d'obrir la cultura, des de l'Administració, al món de l'ensenyament i poder estar més connectats amb els joves i amb la societat en general.

Finalment, respecte als cursos del Centre de Normalització Lingüística, a data 26 de setembre hi havia 383 inscripcions, que s'acosten, doncs, a les 407 de l'any passat, i s'han obert cursos a cinc poblacions. D'altra banda, s'obriran més cursos d'acolliment a les Terres de l'Ebre. Es preveu que enguany serà el segon millor any en relació amb la davallada que s'ha patit.

La reunió es va acabar fixant una propera data de reunió, que es va acordar per al 22 de novembre a les 8.30 h del matí.


Direcció General de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes