25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 d'octubre de 2017

Quinze nous establiments de Reus s'adhereixen al programa Voluntariat per la llengua

La xarxa d'establiments que donen suport al Voluntariat per la llengua compta des d'aquest estiu amb quinze nous establiments a Reus; en total n'hi ha gairebé 250 al municipi i 75 més en altres poblacions del Baix Camp.

Quinze nous establiments de Reus  s'adhereixen al programa Voluntariat per la llengua

Els establiments que formen part d'aquesta xarxa faciliten que els aprenents del programa Voluntariat per la llengua siguin atesos i s'expressin en català, encara que el parlin amb dificultat. Així mateix, possibiliten que els alumnes dels cursos de català del Centre de Normalització Lingüística puguin fer-hi pràctiques lingüístiques en un ambient real i distès.

Els nous establiments són Batabat, el Celler del Pallol, el Racó de les Flors, Ferreteria Martí (que té dues botigues), Fil a l'agulla, Llanes Reus, Fil i Cotó, Perfumeria Cori Ribelles, Perruqueria Sabarich, Tallers Calbó i Taus Petits Animals. A més, alguns ofereixen avantatges econòmics per a les parelles lingüístiques, com Esports Armobal o Pinsos Hèrcules, que fan  un 10% de descompte en el preu dels seus productes, o Zaragoza Fotògrafs, on els participants podran anar a fer-se fotografies d'estudi per un preu reduït. Tots aquests establiments i avantatges es poden consultar al web www.vxl.cat.

Tots aquests establiments tenen pàgina web en català, que van sol·licitar a través del programa Comerçlocal.cat, que es va implantar a la ciutat de Reus al març. Durant aquest estiu, el CNL s'ha posat en contacte amb aquests comerços per oferir-los els seus serveis, entre els quals hi havia la possibilitat d'adherir-se al Voluntariat per la llengua.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 110.000 parelles

Els interessats a adherir-s'hi poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat).


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes