25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 26 de setembre de 2017

26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües

El Dia Europeu de les Llengües se celebra, des de 2001, el 26 de setembre de cada any, per iniciativa del Consell d'Europa a Estrasburg. El CPNL visibilitza aquesta commemoració a les xarxes socials amb l'etiqueta #EDL2017 a totes les seves publicacions.

26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües

El 26 de setembre se celebra Dia Europeu de les Llengües i la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i el Consorci per a la Normalització Lingüística se sumen a l'International Social Media Day for Small Languages amb l'objectiu de mostrar que el català és una de les llengües mitjanes d'Europa i que té una presència destacada a les xarxes socials. Per fer-ho, la DGPL ha proposat que, al llarg d'aquest dia, les persones que intervinguin en llengua catalana a les xarxes socials utilitzin en algunes de les seves piulades o actualitzacions la doble etiqueta #EDL2017 #EDLcatalà.

A més, i per visibilitzar també la presència a les xarxes socials de la llengua occitana i de la llengua de signes catalana, la Direcció General de Política Lingüística proposa utilitzar les etiquetes #EDL2017occitan i #EDLLSC respectivament, a més de #EDL2017.

L'International Social Media Day for Small Languages és una iniciativa de Afûk Fryslân, l'oficina per al foment del frisó als Països Baixos, que proposa animar els parlants de llengües minoritàries o minoritzades perquè les utilitzin a les xarxes socials durant el Dia Europeu de les Llengües. Aquest any hi participen llengües com el gal·lès, eusquera, gaèlic escocès i gaèlic irlandès, gallec, còrnic, frisó, friülà, etc.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes