25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 21 de juliol de 2017

Gimcana del Renaixement a Tortosa

Acitivitat lúdica per conèixer el nostre patrimoni per a alumnes, voluntaris i aprenents de VxL

Dins de les activitats per a alumnes, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua, el divendres 21 de juliol de 2017 es va celebrar la Gimcana del Renaixement, una activitat lúdica i cultural per conèixer el patrimoni històric i arquitectònic de Tortosa, dins del marc de la XXII Festa del Renaixement.

Gimcana del Renaixement a Tortosa

Els participants a la Gimcana observant i demanant informació a diferents persones

Com que va ploure, no va venir tanta gent com hi havia apuntada. Van participar-hi 14 persones de diferents nivells de llengua i procedències: Moldàvia, República Dominicana, Hondures, Colòmbia, el Marroc, Pakistan i Catalunya. Els nivells dels alumnes eren de Bàsic i Elemental, i voluntaris i aprenents de VxL.

L'activitat consistia a fer un recorregut pel patrimoni de Tortosa, en el context de la ciutat engalanada i ambientada com al segle XVI. Vam visitar sobretot  el patrimoni relacionat amb el gòtic i amb el Renaixement: palaus Despuig i Oliver de Boteller, plaça del Absis, portal del Romeu, Reials Col·legis i església de Sant Domènech.

Preguntant als vianants i observant alguns elements arquitectònics, calia trobar informacions sobre història i personatges, cosa que va facilitar la interacció en català amb la població.

Qui va resoldre totes les qüestions i tots els elements plantejats amb els noms en català, Evelyn Sánchez, va guanyar un premi, consistent en un lot de llibres i un DVD, que es va lliurar el dilluns 24 de juliol al Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), després de valorar els qüestionaris de tots els i les participants. A l'activitat també hi podien assistir amics i familiars.

Com a colofó vam visitar l'exposició permanent del Palau Episcopal i el claustre i l'interior de la catedral de Santa Maria.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes