25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 12 de juliol de 2017

Tècnics del Consorci i de la Generalitat Valenciana intercanvien experiències professionals a Tortosa

La seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, a  Tortosa, va ser l'escenari ahir d'una sessió de treball i d'intercanvi d'experiències professionals entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i tècnics de la Generalitat Valenciana implicats en la implantació del Pla d'acompanyament lingüístic al personal de l'Administració.

Tècnics del Consorci i de la Generalitat Valenciana intercanvien experiències professionals a Tortosa

Durant la sessió, el CPNL va presentar un seguit d'experiències en l'àmbit de l'assessorament que s'han portat a terme en l'Administració catalana en els darrers anys, com ara els Plans d'autonomia lingüística (PLAU), i eines per a analitzar la situació del multilingüisme en organitzacions públiques i privades (Indexplà). També es van presentar materials, mètodes i experiències d'acompanyament lingüístic, i recursos en línia que poden afavorir l'autonomia i la millora de la qualitat lingüística de les persones (Optimot, Cercaterm, etc.). Altrament, es va tractar sobre les accions de sensibilització al voltant de la llengua catalana que s'impulsen des del Departament de Salut de la Generalitat adreçades als metges interns i residents (MIR) que arriben als hospitals públics catalans procedents de diferents indrets de l'Estat espanyol.

Durant la sessió es va presentar el document que recull les línies i les actuacions del Pla d'acompanyament lingüístic valencià, així com els resultats d'una enquesta sobre competències i actituds lingüístiques feta l'any 2016 a 1.100 persones que treballen a la Generalitat Valenciana.

Per part del CPNL van participar a la sessió quatre tècnics encapçalats per la directora de l'Àmbit de Formació i Foment, Alba Conesa. De la Generalitat Valenciana hi va assistir la sub-directora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Nathalie Torres Garcia, acompanyada de la cap del Servei d'Acreditació i Assessorament, Imma Àngel, i de set tècnics que assessoren lingüísticament diferents departaments del govern valencià.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes