25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 10 de juliol de 2017

Cloenda dels clubs de lectura de Montornès i Montmeló al jaciment Mons Observans

Els jaciment romà és escenari de tertúlies literàries de fi de curs des del 2014

Lectors, parelles lingüístiques i alumnes d'ambdós pobles es van trobar al turó del jaciment romà per compartir tertúlia amb l'escriptora Coia Valls.

Cloenda dels clubs de lectura de Montornès i Montmeló al jaciment Mons Observans

El passat dijous dia 6 de juliol, una vuitantena de persones es van trobar al jaciment romà Mons Observans per assistir a la cloenda dels clubs de lectura de les biblioteques de Montornès i Montmeló. 

Des del 2014 aquest jaciment és l'escenari escollit per fer la trobada de final de curs de les tertúlies literàries de les biblioteques d'ambdós pobles. Per Mons Observans hi han passat Santiago Posteguillo, Jordi Soler, Maria Carme Roca i enguany Coia Valls. 

La tertúlia va anar precedida d'una lectura treatralitzada de fragments de l'obra a càrrec de l'actriu Elena Codó, que habitualment fa de romana o bé d'ibera en les visites teatralitzades estiuenques que s'acostumen a fer al jaciment.

Aquestes tertúlies a Mons Observes les organitzen les biblioteques de Montornès i Montmeló alternativament. Enguany la biblioteca amfitriona ha estat la de Montornès, per tant la coordinació de la tertúlia va anar a càrrec de Dolors Taulats, que és qui porta les trobades "parlem de llibres" dels dimarts a Montornès. Els participants en el club de lectura fàcil no van llegir el llibre, però alguns hi van assistir, així com voluntaris i alumnes de l'Intermedi 2 als quals se'ls havia recomanat la lectura del llibre en acabar el curs. 

Parlar amb amb la persona que ha escrit el llibre que acabes de llegir i a més fer-ho en un marc tant particular com un jaciment romà és sempre una experiència interessant. 


Reyes Barragán. Oficina de Català de Montornès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes