25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 30 de juny de 2017

El Consorci per a la Normalització Lingüística és present a l’Escola d’Estiu del CIEMEN

La segona edició de l'Escola d'Estiu és sobre «Llengües d'aquí i d'arreu: per una gestió catalana de la diversitat lingüística». Hi intervindrà Carme Bové, cap del Servei d'Ensenyament del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

El Consorci per a la Normalització Lingüística és present a l’Escola d’Estiu del CIEMEN

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) convoca la segona edició de l'Escola d'Estiu, del 3 al 8 de juliol, a la Sala d'Actes del CIEMEN, sota el títol «Llengües d'aquí i d'arreu: per una gestió catalana de la diversitat lingüística», amb l'objectiu de reflexionar sobre el multilingüisme social a Catalunya.

Aspectes com la diversitat lingüística, la preservació de les llengües procedents de fluxos migratoris recents i els reptes de l'adquisició de la llengua catalana per part de col·lectius d'orígens culturals diversos, seran els eixos centrals de les diferents ponències, taules rodones i tallers que configuren el programa de l'Escola d'Estiu.

Amb la finalitat de fomentar la investigació, la reflexió i l'acció, a partir del contingut de les sessions i de l'anàlisi crítica dels assistents, s'elaborarà un recull d'idees i propostes que puguin incidir en les polítiques públiques.


Presència del CPNL

La taula rodona «Les oportunitats d'adquisició de la llengua catalana per part dels col·lectius amb bagatges culturals diferents: reptes, espais, obstacles» comptarà amb la intervenció de Carme Bové, màster en lingüística aplicada i cap del Servei d'Ensenyament del CPNL.

Carme Bové traslladarà a l'Escola d'Estiu del CIEMEN reflexions i vivències de l'aprenentatge de català a partir de l'experiència de coordinar i gestionar la formació per a adults dels 22 centres de normalització lingüística de tot Catalunya.

El col·loqui, que tindrà lloc dimecres 5 de juliol, a les 15.30 h, comptarà també amb el testimoni de Josep Ramon Gregori, professor de llengua catalana en aules d'acollida, i de Jordi Esteban, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL).


Gairebé 2.000 cursos de català per a adults


De gener a juny de 2017, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha fet gairebé 2.000 cursos de català per a adults, amb més de 40.000 inscrits.

Un 59 % d'aquests cursos són de nivells inicials i bàsics, la qual cosa evidencia l'interès que suscita l'aprenentatge del català entre col·lectius nouvinguts i posa de manifest la diversitat de procedències culturals que conviu a les aules de català del CPNL.


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.
 


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes