25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de juny de 2017

El CNL celebra a Reus el final dels cursos i del Voluntariat per la llengua amb un miler d'inscrits

A la capital del Baix Camp enguany s'han impartit 47 cursos presencials i hi ha hagut 972 inscrits. A més, s'hi ha constituït 142 parelles lingüístiques.

El CNL celebra a Reus el final dels cursos i del Voluntariat per la llengua amb un  miler d'inscrits

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) va celebrar el dia 26 de juny a les 19 h al jardí del Mas Vilanova la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua.

Enguany el CNL ha organitzat a Reus 48 cursos presencials i ha tingut 972 inscripcions, de les quals 157 han estat en cursos en línia amb el Parla.cat. A aquests encara se'ls haurà de sumar els 6 que començarà el 3 de juliol. La informació es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

A més, ha format 142 parelles lingüístiques a Reus, i 244 en tota la comarca, incloent les Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant,  Mont-roig del Camp,  l'Aleixar, Riudecols, la Selva i Riudoms.

Aquest estiu se'n posaran en marxa més. Tothom qui hi estigui interessat pot demanar de participar-hi al CNL o emplenant la fitxa a www.vxl.cat

L'acte el van presentar estudiants del nivell Superior (C2), i l'alumnat dels cursos de nivell Bàsic, Elemental,  Intermedi i Suficiència hi van llegir contes d'arreu del món. També hi  van intervenir Anna Saperas, directora del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, i   M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística. La cloenda va anar a càrrec de Jordi Agràs, director de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona. Tots tres van felicitar l'alumnat, el voluntariat i l'equip del CNL pel seu esforça i la bona feina i van destacar el calor de la llengua catalana coma element cohesionador.

En acabar, els presents van poder compartir un refrigeri preparat pels alumnes.

En dies anteriors s'han organitzat ja actes similars a Falset, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant, que formen part també del CNL de l'Àrea de Reus.


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes