25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 26 de juny de 2017

Quinze maneres diferents de celebrar el final del curs

Una cinquantena d'actes extraordinaris per cloure els cursos de català i del Voluntariat per la llengua. De gener a juny, més de 40.000 inscrits en gairebé 2.000 cursos i més de 4.000 parelles lingüístiques

Quinze maneres diferents de celebrar el final del curs

El primer semestre de l'any, el Consorci per a la Normalització Lingüística tanca el curs amb un balanç molt positiu. De gener a juny, 1.986 cursos presencials, 40.727 inscrits (tant en la modalitat presencial com en línia) i 4.000 parelles lingüístiques.

Després de mesos de treball intens a l'aula, combinat amb activitats culturals dins i fora de l'aula i sortides per conèixer l'entorn, la cohesió dels grups i la bona sintonia desemboquen en l'organització de festes i actes diversos, que mantenen la constant del CPNL de crear situacions idònies per a la pràctica de la conversa en català i per a l'intercanvi cultural.


Celebracions originals i variades, obertes a tothom

Més d'una cinquantena de cloendes per tot el territori demostren, un any més, que l'aprenentatge de la llengua és compatible amb la diversió, l'originalitat i la bona concòrdia de grup. L'experiència i l'objectiu de millora contínua han permès que aquests actes s'hagin convertit en activitats molt destacades del territori, cada cop més elaborades i participatives, que criden l'atenció per l'enginy i els bons resultats que generen.

Així, dels típics sopars inicials d'alumnes, amb anècdotes del curs, s'ha passat a trobades gastronòmiques interculturals, caminades per entorns de natura, actuacions de cant, teatre, recitals en llengua materna, karaokes, sessions de Scrabble en català o gimcanes de llengua, entre les quinze maneres diferents de celebrar el final de curs.

Una mostra heterogènia i diversa, adaptada a les característiques de cada indret, que evidencia la implicació dels professionals del Consorci i la bona predisposició dels alumnes i dels participants del VxL, que acaben convertint l'aprenentatge de la llengua en un espai de convivència i, sovint, d'amistat. El fet que, a més a més, siguin activitats obertes a tota la ciutadania amplia l'abast i la repercussió d'aquest sistema d'aprenentatge i obre les portes a la cohesió social, més enllà del grup d'alumnes o participants del VxL.


Cursos de català a l'estiu

Després del trimestre i les cloendes dels cursos, el Consorci per a la Normalització Lingüística continua amb les portes obertes, amb l'oferta d'estiu que es vehicula a través dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció distribuïts per tot el territori.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes