25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 25 d'octubre de 2008

I Correllengua de la Vall del Tenes

El I Correllengua de la Vall del Tenes difon el programa Voluntariat per la llengua

El joc “Fent diana al català”, la difusió del Voluntariat per la llengua, el dictat popular i un concert de poesia i música van formar part de les activitats previstes en la presentació del Correllengua 2008 a Lliçà d’Amunt.

I Correllengua de la Vall del Tenes

El dissabte 25 d’octubre va tenir lloc el I Correllengua de la Vall del Tenes, que va transcórrer per les poblacions de Parets, Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt. A Lliçà d’Amunt va aplegar una cinquantena de persones a l’Ateneu l’Aliança, a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil catalana. És una proposta per a la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua, i s’organitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts..., amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura, així com d'implicar tothom en la defensa de la llengua catalana.

A Lliçà d’Amunt, Neus Agustí va ser l’encarregada de llegir el Manifest del Correllengua 2008. Així mateix, Marisa Raich va delectar els assistents amb un joc preparat per ella mateixa “Fent diana al català” sobre paraules i dites catalanes. A continuació, Anna Codina i Assumpta Relats, del Servei Comarcal de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, van exposar de manera gràfica què és el programa Voluntariat per la llengua (objectius, etapes, participació d’entitats i organismes, edicions a Lliçà...) i després van convidar els assistents a participar en un dictat popular sobre un fragment d’una de les obres més conegudes de Mercè Rodoreda, La plaça del Diamant, fent èmfasi en què enguany commemorem el centenari del naixement d’una de les escriptores més importants de la narrativa catalana contemporània i ben segur que la més universal.

Acte seguit, es va fer el sorteig d’una panera amb productes de la terra i a les 9 del vespre hi va haver una botifarrada popular. El concert del cantautor Aleix Garriga i el poeta lliçanenc Xavier d’Edimburg va posar punt i final a l’acte. Roger Prims, ànima de la celebració d’aquest Correllengua, va cloure l’acte agraint la participació de tothom qui hi havia col•laborat.


Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes