25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de gener de 2009

Les inscripcions als cursos de català del CPNL s’incrementen un 22% respecte l’any 2007

El 2008 hi ha hagut més de 111.000 inscripcions als cursos de català per a adults

Les inscripcions als cursos de català del CPNL s’incrementen un 22% respecte l’any 2007

Un moment de la roda de premsa

Bernat Joan, secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), i Carles Martí, primer tinent d’alcalde de Benestar i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Barcelona i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, acompanyats de Paquita Sanvicén, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística, i Toni Mataix, director del CNL de Barcelona, han presentat avui en una roda de premsa el balanç de l'activitat del CPNL 2006-2008 i la memòria 2008 del CNL de Barcelona.

Carles Martí ha expressat la seva satisfacció per la posada en funcionament de l’Espai Llengua i Cultura, un nou equipament que a més d’acollir cursos de català permet divulgar l’activitat cultural de Barcelona i fomentar la plena integració de les persones nouvingudes. Martí ha destacat l’important creixement d’alumnes i la capacitat del CNL per cobrir aquesta demanda.

Toni Mataix, ha presentat la memòria d’activitats 2008 del CNL de Barcelona, que durant el 2008 ha tingut 8.000 alumnes més que el 2007. Mataix també ha parlat de les diverses estratègies de treball que han contribuït a l’augment de les inscripcions.

Paquita Sanvicén ha fet una valoració de les dades globals de l’alumnat inscrit als cursos de català a tot Catalunya i ha parlat també dels altres programes que du a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística, com el Voluntariat per la Llengua, els programes amb empreses i establiments comercials i l’assessorament lingüístic.

En la seva intervenció, Bernat Joan ha posat èmfasi en el paper de la llengua catalana com a punt de trobada i com una font d’incorporació socionacional i ha destacat el paper del Consorci per aconseguir que el coneixement generalitzat de la llengua catalana sigui un fet.

La roda de premsa ha tingut lloc a l'Espai Llengua i Cultura. Aquest espai, inaugurat el propassat 23 de desembre, ofereix als nouvinguts inscrits als cursos de català un marc d’integració en la vida cultural barcelonina. Des de l’Espai Llengua i Cultura s’ofereixen activitats socioculturals complementàries a l’aprenentatge de la llengua i informació sobre l’oferta cultural de la ciutat als alumnes dels cursos dels primers nivells i als participants del programa Voluntariat per la llengua, amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada intercultural que contribueixi a la cohesió social.

A la planta baixa de l'Espai Llengua i Cultura hi ha l'exposició commemorativa dels 20 anys del CPNL. Aquesta exposició es podrà visitar a l'Espai fins l'1 de febrer, després d'aquesta data viatjarà a Reus on s'exposarà fins a finals de febrer. En el seu 20è aniversari, que se celebra l'any 2009, el CPNL assolirà la fita del 1.000.000 d'inscripcions als cursos de català per a adults que ofereix a la població.


El CPNL és una institució pública dirigida a les persones, que fa formació i dinamització lingüística i que busca la cohesió social a través del foment de l'ús de la llengua catalana.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes