25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 de juny de 2017

Participants de l'edició del Voluntariat per la llengua d'enguany al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu

Dimecres 7 de juny dos voluntaris i una aprenenta de la 15a edició del Voluntariat per la llengua van ser al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu

Participants de l'edició del Voluntariat per la llengua d'enguany al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu

La col·laboració setmanal que fa el Servei Local de Català al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu va comptar aquesta setmana amb Joan Gaspà i Núria Casas, voluntaris per la llengua, i amb Tebas Martín, aprenenta. Tots formen part de la 15a edició el Voluntariat per la llengua d'enguany i van acceptar de participar en el programa de ràdio per comentar les seves impressions i experiències.

Es dona el cas que els dos voluntaris hi participen des de fa anys i que han tingut diverses parelles lingüístiques. Núria Casas recordava una aprenenta d'origen romanès molt aplicada que es va treure diferents titulacions homologades de llengua catalana i una altra parella amb qui feia les trobades per ajudar-la en l'expressió oral per a l'examen que hauria de fer del curs de nivell intermedi al qual estava matriculada a distància. Joan Gaspà comenta que al llarg de tots els anys de col·laboració li agrada parlar poc i que siguin els aprenents els que ho facin i també explica que com que és regidor li agrada saber les opinions polítiques de les seves parelles lingüístiques.

L'aprenenta Tebas Martín també hi havia participat fa uns anys i ara torna a formar part del projecte. Valora la participació d'enguany de manera molt positiva i comenta que la seva parella lingüística és una persona molt activa i que fan les trobades a la seu de la Penya Barcelonista, entitat a què pertany el voluntari. També valora que s'hagi respectat el programa originari de parelles lingüístiques i comenta que la primera vegada que hi va participar hi havia molts aprenents per a un mateix voluntari, cosa que no facilitava el progrés dels aprenents. Eren les primeres edicions del Voluntariat per la llengua en què el Servei de Català comptava amb pocs voluntaris i molts aprenents, de manera que majoritàriament no es feien parelles, sinó grups de tres i quatre persones.

L'edició del Voluntariat per la llengua del 2017 és la 15a edició que es porta a terme de manera ininterrompuda des del 2003 i compta amb 53 participants entre els quals hi ha 25 voluntaris i 28 aprenents.


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes