25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 7 de juny de 2017

Presentació del llibre 'L'Ebre, un riu literari', una antologia d'autors del territori

El dijous 1 de juny es va presentar al Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tortosa, el llibre L'Ebre, un riu literari, un recull de fragments literaris de dinou escriptors que parlen sobre el riu. L'antologia inclou un extens article introductori del professor de l'institut Julio Antonio de Móra d'Ebre Josep S. Cid, qui ha sigut l'encarregat de recopilar els textos. L'obra l'ha editada Publicacions URV dins la col·lecció Terres de l'Ebre que dirigeix Núria Gil, des de l'Antena Cultural Tortosa de la URV. 

Presentació del llibre 'L'Ebre, un riu literari', una antologia d'autors del territori

Moment de l'actuació de la cantautora Montse Castellà

El llibre es va presentar a l'Aula Magna del campus ebrenc amb la presència d'una cinquantena de persones, entre les quals alguns dels escriptors i artistes que l'han fet possible: Manuel Pérez Bonfill, Jesús Massip, Manel Ollé o Josep Igual. El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) va col·laborar amb l'organització i es va fer càrrec de la presentació de l'acte, que formava part de les activitats de celebració del 25è aniversari de la universitat.

Els autors que apareixen al llibre són, per aquest ordre, Jesús Moncada, Artur Bladé, Pilar Romera, Carmel Biarnés, Andreu Carranza, Silvia Veà, Joan Perucho, Josep Pla, Francesca Aliern, Joan Cid i Mulet, Zoraida Burgos, Jesús Massip, Manuel Pérez-Bonfill, Albert Roig, Gerard Vergés, Josep Igual, Sebastià Juan Arbó, Manel Ollé i Emili Rosales. Els textos estan il·lustrats amb obra pictòrica i fotogràfica dels artistes del territori Núria Arias, Miquel Paton i Joan Panisello. 

Paral·lelament, per reforçar la presentació, s'ha instal·lat al vestíbul del campus ebrenc una nova acció d'URVIART, ideada per l'arquitecta Cristina Bestratén. Es tracta d'una gran el·lipse de paper oberta i penjada del sostre, a l'interior de la qual apareixen dibuixats amb gomets els retrats de sis dels autors que apareixen al llibre: Moncada, Vergés, Cid i Mulet, Arbó, Perucho i Bladé. La instal·lació d'URVIART s'estarà al vestíbul del campus fins al 23 de juny.

La presentació de L'Ebre, un riu literari es va tancar amb una petita actuació de la cantautora Montse Castellà.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes