25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 6 de juny de 2017

Més de 170 cursos de català oberts per vacances

Un 82 % dels cursos d'estiu són de català inicial i bàsic.
L'oferta es distribueix pels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori

Més de 170 cursos de català oberts per vacances

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix cursos de català en modalitats intensives o en formats específics durant el període de vacances d'estiu. L'oferta, àmplia i de proximitat, es vehicula a través dels 22 centres de normalització lingüística, gràcies als 146 punts d'atenció distribuïts per tot el territori.

Aprofitar l'estiu per fer cursos intensius pot ser una bona solució per a les persones interessades que no s'hi hagin pogut inscriure durant el període lectiu habitual, per raons d'horaris o per altres incompatibilitats. Els cursos que s'ofereixen són sobretot orals i tenen la finalitat de donar resposta a les persones que acaben d'arribar fa poc a Catalunya o que tenen pocs coneixements de la llengua.


Garantir l'accés a la comunicació

El compromís ininterromput del Consorci amb l'aprenentatge de la llengua catalana obre portes a persones nouvingudes que troben, en aquest període estival, l'oportunitat per iniciar el contacte amb l'idioma. En aquest sentit, un 82 % de l'oferta de cursos dels mesos d'estiu del Consorci correspon als nivells inicials i bàsics. Un 11,5 %, a cursos especialitzats i la resta, a nivells escrits més avançats.

Garantir al màxim possible l'accés de tota la ciutadania a la comprensió i expressió oral és el primer pas per fer que tothom pugui optar a les mateixes oportunitats socials, laborals i comunicatives.


L'ambient distès afavoreix l'aprenentatge

Els cursos d'estiu s'emmarquen en la línia habitual del Consorci de facilitar l'aprenentatge de la llengua per poder-la usar en tots els contextos, cosa que permet vincular els aprenents amb la cultura i els costums del seu lloc de residència.

L'ambient més relaxat dels mesos d'estiu facilita aquesta interacció, troba contextos més propicis per a la comunicació i fa més fàcil l'aprenentatge.


Una oferta distribuïda per tot el territori

El CPNL ofereix cursos majoritàriament presencials en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics.

A partir de juny ja serà actiu el període d'inscripcions en els 22 centres de normalització lingüística.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.


Certificats oficials

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes