25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 5 de juny de 2017

Una vintena de comerços de Vilanova i la Geltrú renoven el seu compromís com a establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

Els establiments adherits al Voluntariat per la llengua (VxL) garanteixen que els seus clients trobaran facilitats per expressar-se i ser atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

Una vintena de comerços de Vilanova i la Geltrú renoven el seu compromís com a establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua

Compromís mantingut

A la tardor de 2016 van caducar una bona part dels acords de col·laboració que s'havien establert a Vilanova i la Geltrú al 2013 i el Servei de Català va visitar els establiments corresponents per saber si tenien interès a continuar participant en el Voluntariat per la llengua. Arran de les visites, 15 establiments  van renovar el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua (com que alguns tenen més d'una botiga oberta a la població, en total són 28 botigues que tenen aquest compromís). A més, aquesta primavera també s'han renovat 4 adhesions per part de comerços que s'havien incorporat al VxL al 2014 (amb 5 botigues). A aquests se'ls ha lliurat el nou diploma que acredita la participació en aquest programa.

Per tant, en pocs mesos, més de la meitat dels establiments que formaven la xarxa a Vilanova han ampliat el seu compromís per a dos anys més. La continuïtat i consolidació del suport d'aquests negocis en un compromís social per la llengua és un bon indicador que les accions concretes en què estan participant tenen sentit i valor des del punt de vista de l'atenció als clients. De fet, aquesta valoració també s'explicita en els comentaris que fa arribar al Servei de Català el personal que té contacte directe amb la clientela.

El Servei de Català remarca el valor d'aquesta complicitat i agraeix públicament la col·laboració dels responsables i del personal que atén al públic dels establiments col·laboradors en el VxL de Vilanova i la Geltrú.

Xarxa d'establiments col·laboradors

Al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, durant el 2016, hi va haver 217 establiments adherits al Voluntariat per la llengua, amb els quals els serveis de català organitzen activitats de promoció de l'ús del català en l'àmbit comercial al llarg de l'any. Actualment, a Vilanova i la Geltrú, n'hi ha 44, que participen activament en diferents actuacions organitzades en el marc de tot el CNL o bé en l'àmbit local.

Les empreses que van renovar la seva adhesió al VxL a Vilanova i la Geltrú durant els últims mesos de 2016 són: Bella Bianca Atelier, Cota Zero Experiències Outdoor, Sortpremsa, JR Supermercats, La Carpeta Moderna, Forn Valls, Condis Supermercats, El Llençol, Albà Íntim, calçats Mirim, Casa Gil, Vins Avinyó i les parades del Mercat Central: Sínia Batadet i Carnisseria Ramos. I les quatre que l'han renovat recentment són: Serra Experiència Immobiliària, Papereria Xavi, Pastisseria Blanch i Teixits La Rosa.


Serra Experiència Immobiliària


Papereria Xavi


Pastisseria Blanch


Teixits La Rosa

Les adreces d'aquests establiments, juntament amb tots els que encara tenen vigent el seu compromís inicial en el VxL, es poden consultar a: /xarxa/cnlaltpenedes/voluntaris/establiments


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes