25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 27 de maig de 2017

Ruta de les Fortificacions Modernes, organitzada per Amics dels Castells

Amb la participació d'alumnes i membres del Voluntariat per la llengua

La Ruta de les Fortificacions, organitzada per Amics dels Castells, va comptar amb la participació de 20 persones entre alumnes del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) i membres del Voluntariat per la llengua

Ruta de les Fortificacions Modernes, organitzada per Amics dels Castells

Foto de família dels participants a la ruta

Vint persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua del CNLTE, van participar a l'itinerari per les fortificacions modernes de Tortosa, organitzat per Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, amb guiatge i explicacions a càrrec de Dídac Gordillo i Bel, arquitecte, docent i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya. L'activitat es va portar a terme el dissabte 27 de maig i el programa fou el següent:

A les 17.00 h. Sortida del Fortí de l'Orleans, baixada a la Simpàtica i pujada al Sitjar per l'entrada del Baluard de les Creus.

- Al Sitjar, recorregut a través de l'aparcament de l'Hospital (Baluard del Carme), fins al Baluard de la Victòria. Sortida pel pont per anar cap al barranc del Rastre.

- Reducte del Bonet.

- Baixada per les escales, aqüeducte, segona muralla del Rastre i pujada al castell de la Suda. Portal de la Bassa i pati d'armes.

- Visita del polvorí i Cavaller de la Suda. Parador.

- Entrada a les muralles avançades de Sant Joan, muralla medieval i fossat, i muntar a la primera avançada.

- Entrar fins a la segona avançada, fins al cos de guàrdia, accedir a la part alta d'aquest baluard, on es va poder gaudir de les vistes de tot el complex.

A les 19.30 h. Recreació del Setge de Tortosa (1708), dins del marc de les II Jornades de Recreació Històrica dels Miquelets.

L'itinerari es va poder realitzar amb la col·laboració del Parador Nacional de Tortosa (visita a espais privats), de l'Ajuntament de Tortosa (condicionament i neteja d'espais), de la Policia Local de Tortosa (pacificació del trànsit) i dels Miquelets de Catalunya.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes