25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 26 de maig de 2017

Finalitza el segon Cicle sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre

El 25 de maig de 2016 va finalitzar la segona edició del Cicle sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre, amb una conferència pronunciada pel professor de la Universitat Oberta de Catalunya Isaac Gonzàlez Balletbó, titulada "Usos i percepcions lingüístics de la joventut".

Finalitza el segon Cicle sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre

El Dr. Gonzàlez Balletbó forma part d'un equip que impulsa estudis i investigacions sobre les actituds del jovent davant dels usos lingüístics en situacions comunicatives diverses. La conferència va girar al voltant d'un estudi qualitatiu basat en entrevistes a un grup de més d'un centenar de jóvens catalans arrelats al país (amb 15 o més anys de residència a Catalunya), a través del qual es volien detectar tendències i comportaments sobre els usos lingüístics d'aquest segment de la societat.

Aquesta segona edició del cicle sociolingüístic ebrenc portava el títol de "L'escola i la revitalització del català: la llengua a l'aula i al pati". El va inaugurar la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, el passat dia 24 de gener de 2017. La conferència inaugural va anar a càrrec de Miquel-Àngel Pradilla, professor titular de Fonètica i Fonologia i de Sociolingüística al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i també membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, qui va fer la presentació de l'informe sobre la situació de la llengua catalana 2015, elaborat per la Xarxa Cruscat i l'Institut d'Estudis Catalans.

El cicle va continuar amb les conferències programades: "El sentit de la immersió lingüística i de la jerarquització lingüística en el sistema educatiu català", a càrrec de Pere Mayans i Balcells, cap del Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; "La formació en sociolingüística: element clau per entendre actituds i comportaments", a càrrec de Bernat Joan i Marí de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i exsecretari general de Política Lingüística i exdiputat del Parlament Europeu, i l'esmentada  "Usos i percepcions lingüístics de la joventut", a càrrec d'Isaac Gonzàlez Balletbó.

Aquesta activitat se va celebrar a les instal·lacions delcampus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa. L'organització va anar a càrrec de la seu territorial d'Òmnium Cultural, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, la URV i Som Escola, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes