25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 de gener de 2009

Amb La puntuació (1) els textos obtenen una bona puntuació

El CNL de Sabadell acaba de publicar el díptic La puntuació (1), el sisè de la seva col·lecció d'assessorament lingüístic

Amb La puntuació (1) els textos obtenen una bona puntuació

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell acaba de publicar el díptic La puntuació (1), que està dedicat a la puntuació de casos pràctics dins el text.

Igual que els díptics publicats anteriorment —Aspectes puntuals de llengua, El tractament personal en la redacció de documents formals, Els pronoms febles (1), Els pronoms febles (2) i Els pronoms relatius— aquest díptic està editat en un manejable format A5 i és una eina de consulta fàcil, ràpida i eminentment pràctica per a usuaris, alumnes i autoaprenents del CNL i també per a la resta de la població.

La informació de La puntuació (1) està repartida en tretze apartats, majoritàriament de puntuació sintàctica:
:
- introducció d'elements
- enumeracions
- alternança o oposició
- entre subjecte i verb i entre verb i complements
- vocatius
- incisos
- oracions de relatiu
- aclariments, concrecions, explicacions
- significats diferents
- expressions imperatives, exclamatives i interrogatives
- elisió del verb
- canvi d'ordre dins l'oració
- discurs directe

Com els díptics anteriors, La puntuació (1) té com a característica principal la brevetat i simplicitat de les explicacions —que només hi són quan són imprescindibles— i sobretot l’abundància d’exemples, que sens dubte agrairan les persones que el tinguin a les mans. Fent servir aquest díptic, segur que la puntuació dels textos obtindrà una bona puntuació.

L’any 2009 està previst editar el díptic La puntuació (2), que inclourà més casos pràctics, sobretot relacionats amb la puntuació convencional, complementant així la puntuació més sintàctica de La puntuació (1).

Tothom que estigui interessat a aconseguir exemplars del díptic La puntuació (1) pot passar a recollir-ne pel Casal Pere Quart (Rambla, 67-71) i per tots els altres serveis i oficines de la demarcació del CNL.
 


CNL de Sabadell
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes