25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 de gener de 2009

El Cicle de Cinema Infantil i Juvenil en Català s'amplia a secundària

El Cicle de Cinema Infantil i Juvenil en Català s'amplia a secundària

El propers 20 de gener més de 200 alumnes de 2n cicle de secundària assistiran a la projecció de La teva vida en 65’, un film de Maria Ripoll inspirat en la peça teatral homònima d’Albert Espinosa, que fa una lúcida reflexió sobre la mort mostrada d’una manera desmitificada i amb molt humor. Aquesta projecció suposa el tret de sortida de la VIII edició del Cicle de Cinema Infantil i Juvenil en Català, que organitzen el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell i que s’emmarca dins del projecte Ciutat i Escola.

La bona acollida d’aquesta activitat per part de les escoles en edicions anteriors ha fet que s’ampliï l’oferta de pel•lícules als dos cicles de secundària. Les pel•lícules que completen l’edició d’enguany són Wallace & Gromit, la maledicció de les verdures, Azur i Asmar, Nocturna, una aventura màgica i Samsó i Sally.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, en què participaran més de 1.500 alumnes de 18 centres educatius, és oferir al públic infantil pel•lícules parlades en català que transmetin uns valors adequats a la franja d’edat a què s’orienten i que es desmarquin dels estereotips tant del cinema americà com del manga japonès, de manera que es faci evident el component educatiu que pot tenir el cinema.

Tal com ja es va fer en l’edició passada, per facilitar al professorat l'aprofitament educatiu de les projeccions, dels múltiples valors que apareixen a cada film se n’ha triat un de destacat que es treballa en un dossier pedagògic que s’ha fer arribar a les escoles inscrites.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes