25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 19 de desembre de 2008

El SCC de l'Alt Camp clou diversos cursos de nivell Inicial per a immigrants

Els cursos s'han fet a Alió, Alcover, el Pont d'Armentera, Cabra del Camp i Puigpelat

Durant les darreres setmanes de l'any 2008 s’han fet les cloendes dels cursos de català de nivell Inicial que es desenvolupaven a Alió, Alcover, el Pont d’Armentera, Cabra del Camp i Puigpelat, tots inclosos al Pla especial d’acolliment de l’Alt Camp.

El SCC de l'Alt Camp clou diversos cursos de nivell Inicial per a immigrants

Alguns dels alumnes del Pont d'Armentera

El cursos, que van començar el passat mes d’octubre, s’adreçaven a persones que no entenien o no parlaven català. Els cursos, finançats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, comptaven amb alumnes procedents d’indrets tan diversos com Ucraïna, la Xina o el Marroc.

Fer que aquestes persones adoptin el català com a segona llengua i que l’utilitzin a la feina, a l’escola, al mercat, al metge o en les noves relacions interpersonals que estableixin al país que els acull és molt important. I si indubtablement és important per a les persones que arriben, en la mesura que afavoreix la seva integració i millora les seves possibilitats d’accés al món laboral, també ho és per al país d’acollida, Catalunya, ja que sense la incorporació de les persones immigrades al català resultarà impossible garantir la cohesió social i l’ús de la llengua catalana al nostre país.

El SCC de l'Alt Camp preveu començar pròximament nous cursos de català inicial a altres municipis de la comarca.


SCC de l'Alt Camp

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes