25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 27 d'abril de 2017

El programa Voluntariat per la llengua es dona a conèixer a La Fira Centre Comercial de Reus

El CNL hi presentarà les parelles lingüístiques el proper 2 de maig a les 19 h en un acte obert a tota la ciutadania.

El programa Voluntariat per la llengua es dona a conèixer a La Fira Centre Comercial de Reus

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques entre persones que parlen habitualment català (voluntaris) i persones interessades a adquirir fluïdesa (aprenents). L'any 2016 se'n van crear 10.018 a tot Catalunya, un nombre equivalent a l'assolit l'any anterior.

A Reus, les noves parelles lingüístiques es coneixeran el proper 2 de maig en una sessió formativa en què rebran les indicacions de la dinamitzadora i el material corresponent. L'acte està oberta a tota la ciutadania que tingui interès a conèixer el programa i es durà a terme a la planta baixa de La Fira Centre Comercial, que ja ha col·laborat en altres iniciatives impulsades pel CNL, com la Gimcana de les llengües.

Les parelles es trobaran una hora a la setmana durant deu setmanes per conversar en català mentre fan qualsevol altra activitat. Les persones interessades a participar-hi encara s'hi poden inscriure a  www.vxl.cat o al CNL (c. de l'Àliga de Reus, 1).

Establiments adherits

El Voluntariat per la llengua compta amb una xarxa d'establiments que donen suport al programa i que es comprometen a atendre en català les persones que l'estan aprenent, encara que s'expressin amb dificultats. Estendre l'ús social de la llengua catalana en sectors com l'empresa o el comerç és un altre dels objectius del programa, per això durant els mesos de març i abril la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua ha visitat els establiments de La Fira per donar a conèixer aquesta iniciativa a les persones que hi treballen. Fruit d'aquestes visites, quatre nous establiments (Trendy, Forns Enrich, Ingredients: Cafè i Botticelli) s'han afegit a la llista de comerços col·laboradors de Reus, i alguns oferiran descomptes als participants.

Avantatges per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL els organitza. Per a aquest trimestre es prepara una nova programació de tertúlies i una visita teatralitzada a l'Institut Pere Mata. A més, hi ha moltes entitats a Reus i la resta de Catalunya que col·laboren en el programa i ofereixen avantatges per als participants. Tots aquests avantatges es poden consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus) o al web del Voluntariat per la llengua (www.vxl.cat).


CNL de l'Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes