25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 d'abril de 2017

Cinc participants en el Voluntariat per la llengua, un d’ells alumne del CPNL, llegeixen Aurora Bertrana a l’acte “Lletres al Parlament” 2017

El CPNL participa en la tradicional lectura des de l'any 2010

Cinc participants en el Voluntariat per la llengua, un d’ells alumne del CPNL, llegeixen Aurora Bertrana a l’acte “Lletres al Parlament” 2017

Ester Franquesa amb la voluntària i l'aprenent del VxL del CNL de l'Hospitalet

El Parlament de Catalunya, en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), va celebrar per tretzè any consecutiu el Sant Jordi el passat 21 d'abril amb una lectura oberta a tota la ciutadania, que per primer cop es va fer davant la façana del Parlament en lloc de dins el palau. "Lletres al Parlament" és una activitat de foment de la lectura que difon autors i obres cabdals de la literatura catalana.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i la presidenta de la ILC, Laura Borràs, van inaugurar l'acte, que enguany s'emmarcava en la celebració de l'Any Bertrana, per commemorar el 150è i el 125è aniversari dels naixements de Prudenci i Aurora Bertrana respectivament.

La lectura va ser conduïda per la periodista Xantal Llavina i acompanyada de l'actuació del quartet de saxos Kebyart Emsemble, integrat per estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Un cop les autoritats van iniciar les lectures, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va intervenir-hi amb la participació d'una voluntària i d'un aprenent (també alumne dels cursos de català) del Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Hospitalet i 3 voluntaris del VxL del CNL Vallès Occidental 3:  Gemma Bujons, Amador Saceda, Jordi Allepuz (de Ripollet), Toni Griera (de Barberà del Vallès) i Rosa Frisach (de Cerdanyola del Vallès).

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, va assistir a l'acte i va felicitar els lectors del Consorci, en especial a l'aprenent pel seu esforç i l'interès per aprendre la nostra llengua.

A més de Forcadell, Vila i Borràs, van participar a les lectures diverses autoritats del Parlament; el comissari de l'Any Bertrana, Oriol Ponsatí-Murlà; el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros; alumnes de batxillerat de l'Institut Verdaguer, situat al parc de la Ciutadella, i de l'Escola Túrbula, de Sant Adrià de Besòs, i els ciutadans que van voler sumar-s'hi.

Amb aquesta participació del CPNL a l'acte "Lletres al Parlament", el CPNL vol fer palès que el programa VxL és una eina de cohesió social a través a de la llengua i de la cultura: vincular aprenentatge i ús de la llengua amb la cultura és una bona manera d'establir ponts entre la població nouvinguda i la d'acollida.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes