25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 22 de desembre de 2008

El CNL de Tarragona aplicarà l'Indexplà i el Voluntariat lingüístic al GIPSS

El dia 22 de desembre s'han signat dos acords de col·laboració

El CNL de Tarragona aplicarà l'Indexplà i el programa de "Voluntariat per la llengua" a l'empresa pública GIPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) durant l'any 2009.

El CNL de Tarragona aplicarà l'Indexplà i el Voluntariat lingüístic al GIPSS

Sergi Camacho (GIPSS), Xavier Sabaté (Generalitat) i Rosa M. Rossell (CNLT)

El CNL de Tarragona aplicarà l'Indexplà i el programa de "Voluntariat per la llengua" a l'empresa pública GIPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) durant l'any 2009, segons els dos acords de col·laboració que han signat, el 22 de desembre, el gerent de l'organisme sanitari, Sergi Camacho, i la presidenta del Consell de Centre del CNL, Rosa M. Rossell. L'acte de signatura va tenir lloc a l'Hospital Sociosanitari Francolí, presidit pel delegat territorial del Govern de la Generalitat, Xavier Sabaté.

El gerent de GIPSS, en el parlament que va acompanyar la signatura, va remarcar que és el primer cop que alguna empresa pública del sector sanitari signa un acord de col·laboració per implantar-hi el Voluntariat lingüistic, i que aquest pot ser un sistema molt pràctic i senzill per millorar el nivell de català del personal sanitari procedent de fora del nostre àmbit lingüístic que treballa per a l'empresa pública.

   Utilitat i rendibilitat

Camacho també va destacar la utilitat i rendiment que s'espera treure del diagnòstic de la situació lingüística dels diversos serveis de GIPSS on s'aplicarà l'Indexplà (GIPSS en general, Hospital Sociosanitari Francolí i CAP Les Muralles), i que permetrà dissenyar plans de normalització lingüística a mida per a cada unitat.

Rosa M. Rossell va destacar la utilitat del programa de Voluntariat lingüístic per a l'extensió de l'ús social del català, en aquest cas també en l'entorn professional. Pel que fa a l'Indexplà, va fer-ne una breu explicació i va destacar-ne la utilitat com a eina de diagnòstic i de base per al disseny d'accions de normalització lingüística per a les organitzacions.

El delegat del Govern va cloure l'acte insistint en la utilitat del programa del "Voluntariat per la llengua" per fer visible i útil socialment la nostra llengua, i fer-ho d'una forma amable i acollidora amb els nouvinguts, com una manera directa i senzilla —lluny de la rigidesa acadèmica— d'apropar-se a la nostra llengua i acabar fent-se-la també llengua pròpia.


CNL de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes