25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 27 de març de 2017

Conferència del Dr. Bernat Joan i Marí al Cicle de Sociolingüística de les Terres de l'Ebre

El 24 de març de 2017 va tindre lloc al campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa  la conferècnia "La formació sociolingüística: element clau per a entendre actituds i comportaments", a càrrec del Dr. Bernat Joan i Marí, professor de la Universitat de les Illes Balears.

Conferència del Dr. Bernat Joan i Marí al Cicle de Sociolingüística de les Terres de l'Ebre

L'acte formava part de la segona edició del  Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre, organitzat per Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, l'Antena Cultural Tortosa de la URV, el col·lectiu Som Escola i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE). La xarrada va comptar amb l'assistència de quinze persones, majoritàriament dels àmbits de l'ensenyament, l'assessorament lingüístic i l'Administració. 

El cicle, amb el títol de "L'escola i la revitalització del català: la llengua a l'aula i al pati",  el va inaugurar la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, el passat dia 24 de gener de 2017. La conferència inaugural va anar a càrrec de Miquel-Àngel Pradilla, professor titular de Fonètica i Fonologia i de Sociolingüística al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i també membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, qui va fer la presentació de l'informe sobre la situació de la llengua catalana 2015, elaborat per la Xarxa Cruscat i l'Institut d'Estudis Catalans.

Les properes conferències programades del cicle són: "Les llengües dins l'aula: una perspectiva longitudinal", a càrrec de Vanessa Bretxa, professora de la Universitat de Barcelona (UB), i finalment, "Usos i percepcions lingüístics de la joventut", a càrrec de Joan Pujolar, professor de la UOC. Les xarrades tindran lloc, respectivament, elñ darrer dijous dels mesos d'abril i maig de 2017, a les 18.00 h, al Campus Terres de l'Ebre de la URV.

Aquest segon cicle de sociolingüística parteix de la premissa que els ciutadans no escullen lliurement la llengua amb què s'expressen i es comuniquen amb els altres, sinó que és una elecció supeditada a l'entorn.  Es tracta d'una activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que certificarà l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE URV) per 10 hores. La inscripció per al professorat és en línia en l'oferta formativa de l'ICE. D'altra banda, des de la URV s'expediran certificats d'assistència per a estudiants o tècnics, però cal assistir al menys al 80% de les conferències per obtenir-los. La inscripció és gratuïta i s'ha de fer a través del correu suportantena@urv.cat. Són conferències obertes a tot tipus de públic interessat per la situació de la llengua catalana en la societat, però particularment a professors i estudiants i persones que generin opinió.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes