25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 21 de març de 2017

Participació del CNLTE als actes del Dia Mundial de la Poesia a Tortosa

Dins de les activitats del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març de 2017, alumnat i participants al programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) van participar a l'acte commemoratiu celebrat a Tortosa.

Participació del CNLTE als actes del Dia Mundial de la Poesia a Tortosa

Foto de grup dels participants a l'acte amb la tècnica dinamitzadora

Els usuaris del CNLTE van preparar lectures de poemes d'autors dels seus països d'origen en la llengua pròpia de cadascú i una introducció en català on s'explicava el significat de la peça escollida i una petita biografia del o de la poeta autor/a.

Hi van participar nou persones de diferents llengües i països:

- Alba Rodríguez Garcia, alumna d'Intermedi 2, de Madrid, que va llegir Vientos del pueblo, de Miguel Hernández, en castellà.

- Azziza El Hassani, alumna d'Intermedi 2, del Marroc, que va llegir el seu propi poema Estimo el català.

- Maria Tofan, alumna de nivell C2 (Superior), de Moldàvia, que va llegir Pentre ea (Per a ella), de Grigore Vieru, en romanès-moldau.

- Claudia Llanes Rolón, alumna d'Intermedi 2, de Colòmbia, que va llegir Estrellas que entre lo sombrío, de José Asunción Silva, en castellà.

- Rachid Bissi, alumne de Bàsic 2 i aprenent de VxL, del Marroc, que va llegir Im Ma (Ma mare), de Hamid Talibi, en amazic.

- Hugo R. Bello, alumne de Bàsic 2 i aprenent de VxL, de Mèxic, que va llegir Explicaciones a Helena en la montaña, d'Elena Garro, en castellà.

- Liuda Futa, exalumna del CNL, aprenent i voluntària lingüística, d'Ucraïna, que va llegir Picapedrer, d'Ivan Franko, en ucraïnès.

- Ana Bogus, alumna de Bàsic 2, de Moldàvia, que va llegir Bucurati-va (Gaudiu), de Dumitru Matcovski, en romanès-moldau.

- Thais Campos Corgosinho, exalumna del CNL, del Brasil, que va llegir el seu propi poema Solsinho, en portuguès.

L'acte va culminar amb un brindis per la poesia i una lectura musicada de poemes a càrrec de David Carmona i grup Recitals de poesia a domicili.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes