25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 13 de març de 2017

El Teatre Nacional de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un conveni de col·laboració per al foment cultural

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i la directora executiva del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Mònica Campos, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per promoure i fomentar la llengua i la cultura catalanes.

El Teatre Nacional de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un conveni de col·laboració per al foment cultural

Mònica Campos i Ester Franquesa abans de la signatura del conveni de col·laboració

Aquest conveni de col·laboració s'adreça especialment als diferents col·lectius del Consorci (alumnes, participants del programa de Voluntariat per la llengua  i treballadors), per tal de facilitar-los l'accés al teatre en català i, sobretot, a institucions clau del patrimoni cultural català i per tal de difondre el valor de l'ús social de la llengua catalana, com a eina estratègica de cohesió. Gràcies a la col·laboració entre el TNC i el CPNL es posa al servei de moltes persones, que actualment estan aprenent la nostra llengua, aquesta eina pedagògica tan potent com és la paraula parlada, el teatre.

Després de la signatura, Ester Franquesa ha destacat que el CPNL afavoreix l'aprenentatge de la llengua fent participar l'alumnat de la vida social i cultural del país. En aquest sentit, ha afirmat que la llengua s'aprèn vivint-la i la vida també es viu al teatre. Mònica Campos ha remarcat que el teatre ajuda a compartir emocions i aquest conveni amb el Consorci, que està arrelat a tot el territori, ajuda a establir camins per apropar la llengua, la cultura i les institucions a tota la societat.

Amb aquest conveni, el TNC es compromet a facilitar l'accés al teatre a l'alumnat, els participants en el Voluntariat per la llengua i els treballadors del CPNL. Així mateix, també programarà visites guiades a les instal·lacions del TNC i cada temporada oferirà una funció especial d'un espectacle programat que sigui d'interès per a l'alumnat del CPNL. Les persones que assisteixin a aquesta funció treballaran prèviament el text de l'obra a l'aula amb el material audiovisuals que els proporcionarà el TNC.

Per part del Consorci, el compromís és difondre entre els seus usuaris i a la societat en general l'adhesió del TNC com a entitat col·laboradora del Consorci i la programació d'activitats i de les condicions per gaudir-ne, a través dels canals de comunicació dels 22 centres de normalització lingüística (146 punts d'atenció al públic) del CPNL: pàgines web, mitjans de comunicació locals, xarxes socials, butlletins electrònics, etc.


El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, promou el coneixement del patrimoni cultural del país, com a base fonamental per a afavorir contextos d'ús de la llengua catalana i facilitar, així, tant l'aprenentatge de la llengua com la cohesió social.

El TNC vol ser un teatre obert a tota la ciutadania, i per això, més enllà de les iniciatives teatrals de caire social, treballa amb diverses entitats amb l'afany de facilitar l'accés a la cultura i de fer del teatre una experiència normalitzadora i d'inclusió social.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes