25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 15 de desembre de 2008

Celebració del 20è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

Gairebé 1.000.000 d'inscripcions als cursos de català per a adults

Celebració del 20è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

Un moment de l'acte commemoratiu

Aquest matí ha tingut lloc a l'Auditori del Palau de la Generalitat la commemoració dels vint anys del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El vicepresident, senyor Josep-Lluís Carod-Rovira; el secretari de Política Lingüística i president del CPNL, senyor Bernat Joan; el Sr. Andreu Bosch, en representació de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques al CPNL; el Sr. Carles Martí, en representació de la Federació Catalana de Municipis i Comarques al CPNL i vicepresident del CPNL; la directora de Planificació i Foment de la SPL i vicepresidenta del CPNL, senyora Paquita Sanvicén; el que fou primer president del CPNL, senyor Miquel Reniu, i la gerent del CPNL, senyora Pilar López, han format part de la taula presidida pel vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya.

L’acte ha comptat amb la participació de nombrosos representants de les institucions fundadores, personalitats relacionades amb la creació del CPNL, representants de la Generalitat i dels organismes locals que constitueixen actualment el CPNL, la Gerència del CPNL, l'equip directiu i representants dels treballadors.

En les intervencions, s’ha parlat sobre els orígens del CPNL i s’ha fet una reflexió sobre la relació entre el CPNL i les institucions locals al llarg dels vint anys. També s’ha destacat el treball transversal en el conjunt d'institucions de Govern i s’ha posat l'èmfasi en el paper del CPNL en el context actual, amb un record per a tots els qui han fet possible aquests vint anys. Bernat Joan, en el seu parlament, ha apuntat que el repte és que “el Consorci del futur tingui l'estructura adequada a un volum, un bagatge i unes necessitats que cada dia es multipliquen”.

Durant l'acte s’ha presentat el vídeo commemoratiu dels 20 anys del CPNL, que acompanyarà tots els actes de celebració del 20è aniversari.

En la cloenda, el vicepresident ha aplaudit la tasca del CPNL i els projectes “molt potents” que de forma “discreta i continuada” impulsen els centres de normalització i que ha servit perquè “avui tinguem una llengua de més qualitat, uns parlants amb més coneixement i més confiança per expressar-se en català”.

L’acte, presentat i conduït per Espartac Peran, director i presentador del programa Bocamoll, de TV3, va finalitzar amb una visita a l'exposició sobre el CPNL -situada al vestíbul d'accés a l'Auditori del Palau de la Generalitat- que durant l'any 2009 es podrà visitar arreu del territori.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
 


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes